Flaş Kısıtlama Kararı! Bursa'da 65 Yaş Üstü Ulaşım Yasağı Kaldırıldı

Koronavirüs salgını nedeni ile alınan önlemler mutant virüs haberleri nedeni ile üst seviyede tutulmaya devam ederken aşılama çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor.
Flaş Kısıtlama Kararı! Bursa'da 65 Yaş Üstü Ulaşım Yasağı Kaldırıldı

Koronavirüs salgını nedeni ile alınan önlemler mutant virüs haberleri nedeni ile üst seviyede tutulmaya devam ederken aşılama çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor. Aşı için öncelikli grup arasında yer alan 65 yaş üstü kişiler için ilk müjdeli haber geldi. Koronavirüs salgınında riskli grup içerisinde yer aldığı için ulaşımdan, sokağa çıkma yasağına kadar pek çok kısıtlama kararı çıkan 65 yaş üstü için Bursa'da ilk adım atıldı.

65 YAŞ ÜSTÜNE ULAŞIM YASAĞI İLK BURSA'DA KALDIRILACAK!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son dakika açıklaması ile 1 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi nedeniyle 65 yaş üstü kişilere toplu ulaşım yasağı uygulayan Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşım şirketi Burulaş aşı takviminin başlatılması nedeni ile bu yasağı 15 Şubat 2021 tarihi itibari ile kaldıracaklarını duyurdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile aşılama takvimi başlayan 65 yaş üstü kişilerin aşılara ve hastanelere ulaşımlarını sağlayabilmek adına 65 yaş üstü kişilere ait olan abonman kartları 15 Şubat 2021 tarihi itibari ile yeniden kullanıma açıldı.

İLLERE VE İLÇELERE GÖRE PUANLAMA SİSTEMİ GELECEK!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ile ilçelerde yeni koronavirüs vaka sayısı ve vefat sayısına göre puanlama sistemine geçilebileceğini duyurmuştu. Yapılan açıklama ile vaka sayısının düştüğü ilçelerde yasakların kaldırılabileceği ve ilçelere göre karar verileceği belirtilmişti.

Bursa'da bunun ilk adımı atılmış oldu. Duruma göre vaka sayıları göz önünde bulundurularak ilçelere ve illere göre kararlar alınacak. Vaka sayısında yaşanan düşüşe göre okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi, toplu ulaşım yasaklarının kaldırılması gibi önlemlerde gevşeme yapılabilecek.

Emlak365.com