Galata Kulesi'nde kendini yakan adam kim, öldü mü, neden kendini yaktı?

İstanbul Galata'da kendini yakan adam görüntüleri sosyal medyada viral oldu. Galata'da kendini yakan adam kimdir, neden kendini yaktı merak ediliyor. İşte olayın perde arkası.
Galata Kulesi'nde kendini yakan adam kim, öldü mü, neden kendini yaktı?

31 Mayıs Salı günü İstanbul'da eşi benzeri görülmemiş birçok olay yaşandı. Edinilen bilgilere göre, öğle saatlerinde Galata Kulesi önünde elinde plastik bir orak bulunan kişi, herkesin önünde üzerine tiner dökerek kendini ateşe verdi. Çevredekiler o anlar cep telefonu kameralarıyla kayda alırken, görüntüler sosyal medyada infial yarattı.

Galata'da ne oldu? Galata'da kendini yakan adam kim çıktı?

İstanbul'da insan yoğunluğunun fazla olduğu Galata Kulesi önünde 28 yaşındaki bir genç, yanında getirdiği tineri üstüne dökerek kendini yaktı. Çevredekiler olayı görünce yangın söndürme tüpüyle müdahale etti. Ağır yaralanan genç acı içinde yere yığıldı. Dehşet anları ise saniye saniye kameralara yansıdı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından genci ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Galata Kulesi'nde kendini yakan adam kim, öldü mü, neden kendini yaktı?

Galata'da kendini yakan adam öldü mü?

Çevredeki esnaf ve vatandaşların ifadelerine göre, gencin olaydan dakikalar önce bölgede siyah pelerin ve asa ile gezdiği öğrenildi. Gencin kendini yakmadan önceki son anları ise sosyal medyada paylaşıldı.

encin vücudunda 2. ve 3. dereceden yanıklar olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Gencin cebinde,

Konya'dan geliş otobüs bileti olduğu tespit edildi. Ayrıca gencin yanında taşıdığı poşetin içindeki tablet de polis ekipleri tarafından incelemeye alındı.

Öte yandan Galata Kulesi önünde kendini ateşe veren kişinin bağlantıları ve bunu ne amaçla yaptığı polisler tarafından araştırılıyor.