Galaxy S9 Kutusu Sızdırıldı!

Samsung’un daha önce Galaxy S9’u Mobil Dünya Kongresi 2018’de tanıtacağını açıklamıştı fakat Galaxy S9 ile ilgili sızıntılar gelmeye devam e
Galaxy S9 Kutusu Sızdırıldı!

Samsung’un daha önce Galaxy S9’u Mobil Dünya Kongresi 2018’de tanıtacağını açıklamıştı fakat Galaxy S9 ile ilgili sızıntılar gelmeye devam e

Samsung’un daha önce Galaxy S9’u Mobil Dünya Kongresi 2018’de tanıtacağını açıklamıştı fakat Galaxy S9 ile ilgili sızıntılar gelmeye devam etmekte. Bunlardan biri de Galaxy S9 Kutusu. Sızdırılan bu kutu, cihazın pek çok özelliğini ortaya koydu.

Galaxy S9 Kutusu Sızdırıldı!

Samsung’un Amiral Gemisi Galaxy S9’un Özellikleri


Cihazın kutusunun sızdırılmasıyla birlikte, Samsung Galacy S9’un özellikleri hakkında pek çok bilgiye de ulaşıldı. Mobil Dünya Kongesi 2018’de yıldız gibi parlaması beklenen cihazın tasarım olarak Galaxy S8 Plus ile oldukça benzer olacağı düşünülmektedir. İşte sızdırlan Galaxy S9 Kutusunda yer alan bilgiler;



    • 146.5 mm (5.8” full rectangle) / 143.3 mm (5.6” rounded corners) Quad HD+sAMOLED








    • Super Speedn Dual Pixel 12 MP OIS (F1.5/F2.4)








    • Super Slow-mo








    • 8 MP AF Selfie Camera








    • Stereo Speakers tuned by AKG








    • IP68 Water and Dust Resistant








    • Iris Scanner








    • 64 GB Memory / 4 GB RAM








    • Wireless Charging (Charging Pad required)








    • Earphones tuned by AKG





Reddit’te gelen Galaxy S9 ile ilgili en büyük sızıntı olan Samsung Galaxy S9 Kutusunda listelenen özelliklere göre cihaz 2960 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip 5.8 inç QHD+Super AMOLED ekrana sahip olacak.

Galaxy S9 Kutusu Sızdırıldı!

IP68 sertifikasıyla toz ve suya karşı dayanıklı olan Galaxy S9 aynı zamanda da göz bebeği tarayıcısına da sahip.

Sızdırılan resimdeki kutuda olan cihaz 64 GB dahili hafızaya sahip. Cihazın 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği ile satışa sunulması bekleniyor.

Önceki modellere oldukça benzer bir kameraya yani 12 MP çözünürlükteki Super Speed Dual Pixel kameraya sahip olacak. Bu kamera S8’den f / 1.5 diyaframı ve 960 fps çekim hızı ayırmaktadır. Bu sayede Galaxy S9’un diğer nesillerden daha üstün bir düşük ışık performansı olacak. Bunun yanında ise ön kamerası 8 MP çözünürlük sunduğu da dikkatlerden kaçmıyor.

Sızdırılan kutu resminin üzerindeki bilgiler arasında süper yavaş çekim ve kablosuz şarj desteği gibi detaylar da yer alıyor. Fakat kablosuz şarj için ise ayrı bir cihaza ihtiyaç duyulduğu da belirtiliyor.

Galaxy S9’un ABD ve Güney Kore versiyonlarında Snapdragon 845 seti kullanılacak. Diğer ülkelere gönderilecek versiyonlarında ise Exynos 9810 yonga seti olacak.

Samsung Galaxy S9 Plus modeli ise aynı çözünürlük ve en boy oranına sahip olması ve ekranın 6.2 inç olması bekleniyor. Galaxy S9 Plus’ın 6 GB RAM ve Galaxy S9’a kıyasla daha fazla depolama alanına sahip olarak gelmesi muhtemel. Cihazın Galaxy Note 8 modeline benzer bir çift kameraya sahip olması da beklentiler arasında.