Gazeteci Can Ataklı'dan Canlı Yayında Şok Açıklama: "Terör Örgütüdür Diyemem!"

Gazeteci Can Ataklı, Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren PYD terör örgütü hakkında yaptığı açıklamalarla tepki çekti.
Gazeteci Can Ataklı'dan Canlı Yayında Şok Açıklama: "Terör Örgütüdür Diyemem!"

Gazeteci Can Ataklı, Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren PYD terör örgütü hakkında yaptığı açıklamalarla tepki çekti. PYD'ye terör örgütü diyemeyeceğini söyleyen Can Ataklı bu sözleri ile tartışma yarattı.

Gazeteci Can Ataklı'nın Tele 1'de sunuculuğunu yaptığı programda terör örgütü PYD ile alakalı açıklamaları büyük tepki çekti. Can Ataklı elinde bir belge olmadığı için PYD'ye terör örgütü diyemeyeceğini söyledi.



PYD'YE TERÖRİST DİYEMEM!



Suriye'de PKK'Nın bir kolu olarak faaliyet gösteren ve Suriye'nin kuzeyinde Türk askerleri ile sık sık karşılaşan PYD hakkında gazeteci Can Ataklı'nın açıklamaları şok etkisi yarattı. PYD ile alakalı bir değerlendirmede bulunan Can Ataklı, “PYD'ye ben terörist diyemem. Adam mı öldürdüler, bomba mı patlattılar?” dedi.



AK PARTİ'DEN BAŞKA TERÖRİST DİYEN YOK!



Sözlerine devam eden Can Ataklı, “Dünyada AK Parti'den başka hiç kimse PYD'ye terör örgütü demiyor. Beni de bu konuda şikayet ediyorlar. PYD'ye terör örgütü demediğim için suç işliyormuşum. Bunun hesabını benden soracaklamrış. AK Parti'nin terörist dediğine terörist demek zorunluluğumuz yok.” ifadelerini kullandı.



PYD'nin terör örgütü olduğuna dair elinde bir belge olmadığını söyleyen Can Ataklı, “Benim bilgim yok. Elimde PYD'ye terör örgütü diyecek bir belge yok. Ancak Ak Parti hükümeti bunu biliyor ve terörist diyor. Gel gör ki dünyada PYD'ye terörist diyen bir başkası da yok.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com