Goldman Sachs Merkez Bankası Ekim Ayı Faiz Kararı İçin Beklentisini Açıkladı! TCMB Faiz Artıracak Mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan Ekim ayı PPK toplantısı faiz kararı öncesi beklenti anketi sonuçları açıklanmaya devam ediyor.
Goldman Sachs Merkez Bankası Ekim Ayı Faiz Kararı İçin Beklentisini Açıkladı! TCMB Faiz Artıracak Mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan Ekim ayı PPK toplantısı faiz kararı öncesi beklenti anketi sonuçları açıklanmaya devam ediyor. Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak, faiz artıracak mı?

Goldman Sachs Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararı öncesi beklenti anketi sonuçlarını yayımladı. Yayımlanan sonuçlara göre bu hafta yapılacak olan toplantı ile Merkez Bankası yine faiz yükseltecek.



Merkez Bankası beklenti anketi verilerine göre açıklanan rakamların tümünde Ekim ayında Merkez Bankasının faiz arttıracağı yönünde sonuçlar açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Merkez Bankası Ekim ayında 300 baz puan faiz arttıracak.



MERKEZ BANKASI EKİM AYI PPK TOPLANTISI İLE FAİZ ARTIRACAK MI?



Bugüne kadar açıklanan 2 anket sonucunda da Merkez Bankası tarafından Ekim ayında faiz artışı yapılacağı yönünde beklentilerini açıkladı.



AA Finans tarafından gerçekleştirilen ankete göre ekonomistler tarafından yapılan açıklamalar yeniden faiz artışı olacağı yönünde. AA Finans Ekim 2020 Merkez Bankası faiz beklentisi anketi verilerine göre medyan beklenti Merkezin bu toplantıda da 200 baz puan faiz artışına gideceği yönde oldu.



Merkez Bankası tarafından şu anda uygulanan politika faiz oranı ise yüzde 10.25 olarak güncellenirken Ekim ayındaki toplantıda gerçekten 200 baz puan faiz artışı kararı gelirse bu oran yüzde 12.25 seviyesine çekilmiş olacak.



GOLDMAN SACHS 300 BAZ PUAN FAİZ ARTIŞI OLACAĞINI İDDİA ETTİ!



Goldman Sachs tarafından açıklanan anket sonucuna göre ise Merkez Bankası bu ay 300 baz puan faiz arttıracak. Yapılan açıklamada "(Merkez Bankası) Fonlama sınırlamalarıyla halihazırda gerçekleştirdiği sıkılaştırmayla buluşturmak için bir haftalık repo faizini artıracak" ifadelerine yer verirken yeni oranın 13.25 olacağı açıklandı.



Emlak365.com