Görevden Mi Alınacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süleyman Soylu Hamlesi İddiası

Sedat Peker tarafından yayımlanan videolar nedeni ile gündemden düşmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Hakkında ortaya atılan iddialar sonrasında istifa edip etmeyeceği tartışma konusu olan Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınabileceği iddia edildi. Detaylar haberimizde...
Görevden Mi Alınacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süleyman Soylu Hamlesi İddiası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında ortaya atılan iddialar nedeni ile gündemin en çok konuşulanları arasına girerken dün yayımlanan son video sonrasında istifa söylentileri yayılmıştı. Sedat Peker ile gazeteci Hadi Özışık arasında yapılan görüşmelerin video kayıtlarının yayımlanmasının ardından tartışmalar bir kere daha alevlenirken Bakan Soylu'dan konu hakkında açıklama gelmişti.

BAKAN SOYLU GAZETECİ HADİ ÖZIŞIK HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLDU!

Sedat Peker ile yapmış olduğu görüşmenin video kaydı yayımlanan Hadi Özışık yayımlanan görüntüler sonrasında olay ile Süleyman Soylu'nun bir ilgisi olmadığını belirterek özür dilemişti. Ancak Süleyman Soylu özrün bir kıymeti olmadığını belirterek gazeteci Hadi Özışık'tan şikayetçi olacağını duyurmuştu.

Yaşanan olayları değerlediren Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı çok konuşulacak iddialara yer vermiş olduğu bir yazı kaleme alırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa etmeyeceğini iddia ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınmasının ise kimse için artık bir sürpriz olmayacağını dile getirdi.

Görevden Mi Alınacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süleyman Soylu Hamlesi İddiası

Sedat Peker'in yayımladığı videolar ile hükümetin kimyasını bozduğunu iddia eden Can Ataklı istifa olmadan Soylu hakkında soruşturma açılamaycağını belirterek "Soylu, Sedat Peker’e neden koruma verdiğini, neden gittiği yerlere jammer da gönderdiğini, AKP için yaptığı mitinglerdeki sözlerinden dolayı neden suç duyurusunda bulunmadığını, Peker’le yakın temas kuran bakanlığına bağlı kamu görevlilerini neden uyarmadığını anlatamaz kimseye. Bu durumda; Erdoğan’ın kısa bir süre sonra Soylu’yu görevden alması kimseye sürpriz olmaz" diyerek her an görevden alma kararının açıklanabileceğini dile getirdi.