Green Card 2022 başvuru tarihleri ne zaman? Nereden ve nasıl başvuru yapılacak?

Amerika Birleşik Devletleri’nde süresiz yaşama ve çalışma imkanı veren Green Card için başvurular merak ediliyor. Green Card 2022 başvurusu ne zaman ve nasıl yapılacak? Green Card başvuruları başladı mı?
Green Card 2022 başvuru tarihleri ne zaman? Nereden ve nasıl başvuru yapılacak?

Dünyada her yıl milyonlarca insan Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşama ve çalışma olanağı sunan Green Card için başvuru işlemleri yapıyor. Türkiye’den de çok sayıda vatandaş ABD’de yaşayabilmek için kendilerine bu imkanı sunacak Green Card başvurusu için işlemleri gerçekleştiriyorlar. Green Card 2022 başvuru tarihleri ne zaman? Green Card 2022 başvuruları başladı mı? Green Card başvurusu nasıl yapılır?

GREEN CARD 2022 BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Green card için başvuru yapmak isteyenlerin merakla bekledikleri tarihler açıklandı. ABD Freetown Büyükelçiliği tarafından DV2024 Green Card çekilişi çin başvuru tarihleri açıklandı. Buna göre Green Card başvuruları 5 Ekim 2022 ile 8 Kasım 2022 tarihleri arasında alınacak. Bu tarihler içerisinde ABD’de yaşamak ve çalışmak imkanı elde etmek isteyecek olanlar başvuru işlemlerini yapabilecekler.

GREEN CARD BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?

Uzun yıllardır devam eden Green Card uygulamasından dolayı başvuru işlemleri belirli bir standart ile yapılabiliyor. Bununla alakalı olarak resmi bir internet sitesi bulunuyor. Dvprogram isimli internet sitesi üzerinden başvuru işlemleri yapılabiliyor. Bu sitenin dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmiyor.

GREEN CARD BAŞVURUSU İÇİN ÜCRET ÖDENİYOR MU?

Green Card başvurularının ücretli olup olmadığı çokça merak ediliyor. Amerika Göçmen Programı kapsamında yapılacak olan Green Card çekilişi için herhangi bir şekilde ücret talep edilmiyor. Başvuruları ücretsiz yapanlar çekilişte isimlerinin çıkması ile gerekli işlemleri yaptıktan sonra ABD’ye gitme hakkı elde ediyor.

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Green Card için başvuru yapacak olanlardan bazı başvuru şartları aranıyor. Öncelikle en azından lise mezunu olunması isteniyor. İngilizce de başvuru şartları arasında yer alıyor. Herhangi bir suç kaydının olmaması, mesleki yeterliliğin belgelenebilmesi başvurularda avantaj sağlayan detaylar oluyor.