Grip aşısı kaç TL oldu, kimlere ücretsiz yapılacak? SGK bedava grip aşısı duyurusu!

Yılda bir defa yaptırılması tavsiye edilen grip aşıları ile alakalı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bir duyuru yayınladı. Grip aşıları kimlere ücretsiz olacak? İşte bedava grip aşısı yaptırabilecek vatandaşların listesi...
Grip aşısı kaç TL oldu, kimlere ücretsiz yapılacak? SGK bedava grip aşısı duyurusu!

Türkiye’de pandemi döneminde çok ciddi bir grip aşısı sıkıntısı yaşanmıştı. Özellikle 65 yaş üzeri ile kronik hastalar için yaptırılması önerilen grip aşılarının tedarik sıkıntısı nedeniyle insanlar parasıyla bile aşı bulamamıştılar. Bu yıl ise grip aşısı için hazırlıklarda iş sıkı tutuldu ve tedarik sorunu ortadan kaldırıldı. Peki grip aşısı kaç TL? Grip aşısı kimler için ücretsiz olacak?

GRİP AŞISI KAÇ TL OLDU 2022?

Grip aşısının fiyatlarına dair araştırmalar yapılıyor. Eczacılardan alınan bilgilere göre grip aşıları bu yıl 200 TL’nin üzerinde başlayan fiyatlarla satılacaklar. Vatandaşlar eczanelerden bu grip aşılarını temin edebilecekler. Grip aşısı için yeni bir zam gelirse bu zam fiyatların üzerine eklenecek. Geçen yıl 100 TL’den başlayan fiyatlar bu yıl 200 TL’den başlayacak şekilde fiyatlandırıldığı bildirildi.

GRİP AŞISI KİMLERE ÜCRETSİZ YAPILACAK?

Sosyal Güvenlik kurumu (SGK) bu yıllar girp aşısının kimler için ücretsiz olacağını duyurdu. Buna göre öncelikle 65 yaş üzeri tüm vatandaşlar ücretsiz grip aşısı yaptırabilecekler. Ayrıca yaşlı bakımevi ile huzurevlerinde kalanlar için de grip aşıları ücretsiz olacak. Gebeliğin 13. haftasından doğuma kadar geçen süre içerisinde geçerli olmak üzere hamile kadınların da grip aşıları SGK tarafından karşılanacak ve bedava olacak. Son olarak ise kronik bazı hastalıklara sahip erişkin ve çocuklara da ücretsiz grip aşısı imkanı sağlanacak.

GRİP AŞISI NE ZAMAN YAPTIRILIR?

Grip aşısı ile alakalı olarak SGK aşı yaptırma takvimini de açıkladı. Bu takvim içerisinde yaptırılacak olan grip aşıları belirlenen gruplar içerisinde olmak şartıyla ücretsiz olacak. Buna göre vatandaşlar Eylül ayı ile Şubat ayı içerisinde grip aşılarını yaptırabilecekler. Doktorlar grip aşılarının kış başlamadan yaptırılmasının sağlık için daha faydalı olacağı uyarısında bulunuyorlar.