Güneysu Kıble Camii Ziyaretçi Rekoru Kırmaya Devam Ediyor!

3 sene önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen özel talimatla açılışı gerçekleştirilen Güneysu Kıble Camii yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor.
Güneysu Kıble Camii Ziyaretçi Rekoru Kırmaya Devam Ediyor!

3 sene önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen özel talimatla açılışı gerçekleştirilen Güneysu Kıble Camii yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011 senesinde Başbakan olduğu dönemde yapmış olduğu Ayane Camii ziyareti sonrasında buraya yeni bir cami ve kent ormanı yapılması talimatını verdiği Kıbledağı Camii yoğun ziyaretçi ilgisi görmeye devam ediyor.



275 metrekarelik alana kurulan cami mimari olarak Üsküdar Şemsi Paşa Cami tasarımından etkilenerek hayata geçirildi. Bulutların üzerinde yer alan cami yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekerken aynı zamanda çok sayıda film ve dizi çekimine de ev sahipliği yaptı.



Dua Tepesi Kıbledağı Cami Hayranlık Uyandırıyor



Konu hakkında açıklamalarda bulunan Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, "Güneysu'muz doğal güzellikleri ile görenlerde hayranlık uyandırıyor. Doğu Karadenizin tümü aynı ama Güneysunun özellikle birkaç noktası var ki akıllardan çıkmıyor.



'Dua Tepesi' diye adlandırdığımız Kıbledağı olarak bilinen 1130 metre yükseklikteki dağ. Eskiden itibaren burada bir mescidin olduğu, geçmişte büyüklerimizin tefekkür için mescide çıkıp İslami anlamda vakit geçirdiğini biliyorduk. 1960 yıllarda o dönemin Güneysu Merkez Cami İmamı Hafız Yusuf Yılmaz hocamız ve köylülerin iş birliği ile imece usulü sırtta taşlar taşınarak bir mescit yapıldı.



Bir müştemilat ve bir cemaat bölümünden oluşan küçük bir mescitti. 2010 yılında o zaman başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan oraya çıktı. 50 santimetre karın olduğu bir zamandı. O zaman yörenin, dağın estetiğine yakışır bir mescit olmasın kanaatine vardık. Sahile o yakınlıkta ve yükseklikte Doğu Karadenizde belki de başka dağ yok.



Bir seyir terası gibi. İnsan oraya çıktığı zaman kendini Allaha daha yakın hissediyor, öyle bir havası var. Günü birlik alanları da insanların o güzelliklerden faydalanmasını sağlıyor. Güneysuya bir değer kattı. Bazı filmlerin de jeneriklerinde görünmeye başlandı. İftihar ediyoruz. Her yerde bulunmayacak çok özel ve güzel bir yer." dedi.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"