Hac ve Umre ile ilgili önemli karar! Diyanet açıkladı: E-Devlet'ten yapılabilecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac ve umreye gidecek olan vatandaşlar için önemli bir kararı duyurdu. Hac işlemleri bundan sonra e-Devlet üzerinden yapılabilecek.
Hac ve Umre ile ilgili önemli karar! Diyanet açıkladı: E-Devlet'ten yapılabilecek

Pandemi döneminin sona ermesi ardından 2 yıldır yapılamayan hac ziyaretleri bu yıl itibariyle başlıyor. Binlerce kişi hacca gideceği günü heyecanla beklerken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen '' Hac İşlemleri e-Devlet Kapısında '' adlı tanırım programına katıldı.

Hac işlemleri e-Devlet'e taşınıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac ibadetinin Müslümanlar için en heyecan verici ibadetlerden biri olduğunu söyleyerek, bu alanda gerçekleştirilen önemli hizmetlerden birinin hac ve umre alanında başvuru takip ve benzeri iş ve işlemlerin dijital ortama taşınmış olduğunu ifade etti. ,

Erbaş, 9 Mayıs tarihinden itibaren hac işlemlerinin artık e-Devlet sistemi üzerinden yapılabildiğini belirterek, hac ve umre ibadetleri ile ilgili bilgi edinmeden başvuruya, işlemlerin takibinden ibadet zamanına kadar her alanda hizmet standartlarını yükselttiklerini söyledi.

Bu sebeple, vatandaşların hac ve umreye başvuru kayıt ve talip gibi işlemlerini e-Devlet üzerinden yapılabilmesini sağladıklarının altını çizerek, 22 Nisan tarihinden itibaren umre ve Kudüs ziyaretlerine ilişkin kayıtların e-Devlet sistemi üzerinden alınmaya başladığını belirtti. Ali Erbaş'ın açıklamalarına göre, 9 Mayıs 2022 tarihinden itibaren de hac organizasyon tercihi ve hac kesin kayıt işlemleri e-Devlet kapısı üzerinden yapılabilecek.

Başvurular ve tüm hac işlemleri tek çatı altında

Hac ve umre ziyareti yapacak olan vatandaşların gerekli prosedürleri kolayca yapabilmesi için e-Devlet hizmetinin nasıl kullanılacağını anlatan bir eğ*itim videosu da paylaştıklarını aktaran Erbaş, tüm hac işlemlerinin tek çatı altında toplandığını ve hac ile ilgili tüm işlemlerin e-Devlet ile yapılabileceğini söyledi.

Emlak365.com