Hafta İçi Ve Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasakları Ne Zaman Kalkacak? İşte Kısıtlamaların Kaldırılması İçin Kritik Tarih!

Türkiye'de koronavirüs aşısı olan vatandaşların sayısına göre başta sokağa çıkma kısıtlamaları olmak üzere çok sayıda yasağın kaldırılabileceği bildirildi.
Hafta İçi Ve Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasakları Ne Zaman Kalkacak? İşte Kısıtlamaların Kaldırılması İçin Kritik Tarih!

Türkiye'de koronavirüs aşısı olan vatandaşların sayısına göre başta sokağa çıkma kısıtlamaları olmak üzere çok sayıda yasağın kaldırılabileceği bildirildi. Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasakları ne zaman sona erecek?

Türkiye'de koronavirüs salgını ile mücadeledeyeni silah olan koronavirüs aşısı belirli bir planlama dahilinde vatandaşlara yapılmaya devam ediliyor. Koronavirüs aşısı olan vatandaşların sayısına bağlı olarak kısıtlamaların kaldırılması gündeme geleceği belirtildi.



KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ GEVŞETİLECEK Mİ?



Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta, kabine toplantısında bazı koronavirüs tedbirlerinin esnetilmesini gündeme alacaklarını açıklamıştı. Özellikle kafelerin ve lokantaların belirli kurallara uymaları şartıyla yeniden açılabileceği belirtiliyor. Ancak yine de uzmanlar yeme-içme sektörünün yeniden açılması ile koronavirüs vaka sayılarında bir yükseliş meydana gelmesinden ciddi şekilde endişe duyuyorlar.



KABİNE TOPLANTISINDA KARAR VERİLECEK!



Kabine toplantısında değerlendirilecek olan bir diğer konu ise 65 yaş üstü ile 20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma yasaklarının gevşetilmesi olacak. Bilim Kurulu'nun bu konudaki tavsiyesine göre hareket edileceği bildirilirken Perşembe günü yapılacak kabine toplantısından sürpriz kararların çıkabileceği tahmin ediliyor.



MART AYININ SONUNDA MÜJDELER VERİLEBİLEBİLECEK!



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel rakamları ve Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini bir sunum şeklinde kabine toplantısında anlatacak. Bu sunumun ardından yasakların ne şekilde ve hangi takvimde gevşetileceğine dair yol haritası ortaya çıkacak. Ancak yasakların tamamen kaldırılmasını koronavirüs aşısı belirleyecek. Mart ayının sonuna kadar 15 milyon kişiye koronavirüs aşısı yapılabilirse hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında yeni normalin kuralları doğrultusunda ciddi gevşemeler yapılacak.



SAĞLIK BAKANLIĞI AŞI PLANLAMASI



Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs aşı tedarik planlamasına göre Şubat ayının 15'ine kadar 10 milyon doz aşı Türkiye'ye gelmiş olacak. Bu aşılar için 14 günlük teknik incelemenin ardından yoğun bir şekilde riskli grupların aşılaması yapılacak. Toplam iki ayda tamamlanacak olan bu aşılar 8 milyon yaşlı vatandaşa, 1 milyon sağlık çalışanına, 1 milyon öğretmene, 1 milyon askere, 1 milyon emniyet mensubuna yapılacak.



Emlak365.com