Haftasonu Sokağa Çıkma Yasağı Kalkıyor Mu? Sağlık Bakanı Koca Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu konuşmasında koronavirüs ile mücadele sürecine ilişkin son gelişmeleri aktardı.
Haftasonu Sokağa Çıkma Yasağı Kalkıyor Mu? Sağlık Bakanı Koca Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu konuşmasında koronavirüs ile mücadele sürecine ilişkin son gelişmeleri aktardı. Normalleşme döneminde ve sonrasında atılacak adımlara değinen Sağlık Bakanı Koca sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı konusuna değindi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca normalleşme sürecine ilişkin son gelişmeleri kamuoyuna aktardı.



Vaka sayısına dair açıklamalarda bulunan Bakan Koca, karanın göründüğünü ancak henüz denizin aşılmadığını ifade etti. Bundan sonraki dönemler için tedbirlerin uygulanmasının önemine vurgu yapan Bakan Koca 1.5 metre sosyal mesafe ve maske kullanımı üzerinde durdu.



SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI



Normalleşme sürecinde vatandaşların en fazla merak ettikleri konulardan olan sokağa çıkma yasağı konusuna dair de açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bundan sonraki süreçlerde sokağa çıkma yasağının uygulanmasının öngörülmediğini açıkladı.



"Sokağa çıkma kısıtlaması daha çok en son 15 ilkimizde gerçekleşmişti. İllerdeki geçişlerin kısıtlandığı bir durumdu. Önümüzdeki dönemde hafta sonu ile ilgili genel bir düşünce yok. İl bazında, vakaların yayılımında değişiklik olursa her zaman karar almak mümkün olabilir. Bilim Kurulu'nda böyle bir öneresi oldu. Gerektiğinde iller bazında gündeme her zaman gelebilir."



Bakan Koca konuşmasının sonunda 65 yaş üstü vbe 20 yaş altı vatandaşlar için de önümüzdeki günlerde karar alınacağını açıkladı.



Emlak365.com