Hayalet Şehir Kapalı Maraş Bölgesi için KKTC Çalışmalara Hız Verdi!

Türkiye ile görüşmelerini sürdüren KKTC 46 yıldır kapalı olan ve Hayalet Şehir olarak anılan Maraş Bölgesi için çalışmalara hız verdi.
Hayalet Şehir Kapalı Maraş Bölgesi için KKTC Çalışmalara Hız Verdi!

Türkiye ile görüşmelerini sürdüren KKTC 46 yıldır kapalı olan ve Hayalet Şehir olarak anılan Maraş Bölgesi için çalışmalara hız verdi. Korana Virüs Covid 19 salgını ile beraber çalışmaların hızlandırılması için düğmeye basılırken yol haritası da belirlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapılan açıklama büyük heyecan yarattı. Detaylar haberimizde.. .

Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 46 yıldır kapalı olan Maraş Bölgesi için çalışmaları hızlandırma kararı aldı.



KUZEY KIBRIS MARAŞ BÖLGESİ AÇILINCA YENİ SİNGAPUR OLABİLİR!



Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Maraş bölgesi için açıklamalarda bulunmuş "Maraş bölgesi bugün hemen, derhal açılmalıdır. Bölge açılırsa Akdeniz Sİngapur gibi bir kalkınma ve cazibe merkezi haline gelebilr" ifadelerini kullanarak Maraş'ın açılmasını istemişti.



Konu hakkında yeni açıklama KKTC Başbakanı Ersin Tatar tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay tarafından yapılan açıklamayı memnuniyet verici bulduklarını belirten Tatar "Hükümetimiz kararlıdır ve Türkiye ile işbirliği içinde halkımızın desteğiyle gereken tüm kararlar gecikmeksizin alınacaktır.



Maraş konusundaki çalışmalar diğer tüm çalışmalarımız gidi Covid-19’la mücadelemiz nedeniyle duraksamıştır ancak yakında yeniden hız kazanacaktır" diyerek Maraş bölgesini mümkün olan en kısa sürede açmayı planladıklarını dile getirdi.



Hatırlanacağı üzere bölgenin en büyük turizm merkezleri arasında gösterilen Maraş Bölgesi 1974 yılında İkinci Kıbrıs Harekatı sonrasında Kıbrıs Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin aldığı karar uyarınca hem yerleşime hem de iskâna kapatılmış ve hayalet şehir olarak anılmaya başlanmıştı.



Emlak365.com