Hazine ve Maliye Bakanlığı alışveriş yaptıktan sonra fiş almayanları uyardı

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi kaçakçılığını önlemek adına bir dizi önlem aldı. Vergi kaybı olmaması için son dönemde pek çok uygulamaya imza atan bakanlıktan bu kez alışveriş sonrası fiş almayanlara uyarı geldi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı alışveriş yaptıktan sonra fiş almayanları uyardı

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarından kurtulması için bakanlıklar tarafından atılan adımlar devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan tasarruf tedbirleri sonrası bu kez vergi kaybının önüne geçmek üzere çeşitli kararlar alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan kararlara yenileri eklenmeye devam ederken radara bu kez vergi kaçıranlar girdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından getirilen gelir artırıcı düzenlemeler kapsamında alışveriş sonrası fiş almayanlara uyarı yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelir artırıcı düzenlemeler kapsamında fiş ve fatura gibi belgelerin düzenlenmesi için yeni bir düzenlemeye imza attı. Düzenlemenin detayları da kamuoyunun bilgisine sunuldu.

ALIŞVERİŞ SONRASI FİŞ VE FATURA ALMAYANLARA REKOR CEZALAR YOLDA

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi kayıplarını önlemek adına attığı adımlara yenisini ekledi. Bakanlık tarafından alınan karara göre alışverişi sonrası fatura ya da fiş almayanlar yeni düzenleme kapsamında ağır cezalarla karşı karşıya kalacak. Kayıt dışı ticaretin azaltılması hedeflenirken Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen vergi paketindeki artırımlı ceza maddeleri nedeniyle hem işletmelerin hem de tüketicilerin ciddi miktarda yüksek cezalarla karşı karşıya kalabilecekleri ifade edildi.

hazine-ve-maliye-bakanligi-alisveris-yaptiktan-sonra-fis-almayanlari-uyardi.jpg

Vergi kayıp ve kaçağını caydırıcı cezalarla önlemeyi amaçlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi cezalarında 43 katı aşan tutarlarda artışlar yapılmasını öngörürken alışveriş sonrasında fiş vermeyen işletmelerin ilk ihlalde 10 bin TL, daha sonraki ihlallerinde ise 65 bin liraya kadar para cezası ödemek zorunda kalabileceğini belirtirken alışverişlerden sonra fişini almayan tüketicilere, alışverişin tutarına bakılmaksızın 5 bin lira ceza kesilebileceğini belirtti. Ceza miktarlarının ise görüşmeler sonrası belli olması bekleniyor.