Hazine Ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Atanan Cengiz Yavilioğlu Kimdir, Hangi Görevlerde Bulunmuştur Ve Nerelidir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Atama Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Cengiz Yavilioğlu atandı.
Hazine Ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Atanan Cengiz Yavilioğlu Kimdir, Hangi Görevlerde Bulunmuştur Ve Nerelidir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Atama Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Cengiz Yavilioğlu atandı. Peki Cengiz Yavilioğlu kimdir, nerelidir ve daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Atama Kararına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Bakan Yardımcılığı pozisyonunda değişim meydana geldi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Dinçbaş görevden alınarak yerine Bakan Yardımcısı olarak Cengiz Yavilioğlu atandı. Peki Cengiz Yavilioğlu kimdir ve nerelidir?



CENGİZ YAVİLİOĞLU KİMDİR, NERELİDİR?



1970 yılında Erzurum'un Çat ilçesindedoğmuştur. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölü'münde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisansını yapmıştır. Cengiz Yivilioğlu, Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde de doktora yapmıştır.



HANGİ GÖREVLERDE BULUMNUŞTUR?



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın bir birimi olan Fon Yönetimi Daire Başkanı vazifesi ile göreve başlamıştır. Yılalr içerisinde Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ, TEDAŞ Çamşıbel Elektrik Dağıtım AŞ, Karadeniz Bakır İşletmeleri AŞ ve Ankara Doğal Elektrik üretim Ve Ticaret AŞ'de yönetim kurulu üyelikleri ve başkanlıkları yapmıştır. Cumhuriyet Üniversitesind ebir dönem akademik personel olarak açlışmıştır. Ayrıca İngiltere Regent's Collage Ekonomi Üniversitesi'nde de misafir araştırmacı olarak görev almıştır.



Öte yandan Cengiz Yavilioğlu 24. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili olarak TBMM'de hizmet vermiştir. Daha önceki yıllarda da Maliye Baanlığı Bakan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Cengiz Yavilioğlu, orta derecede de Arapça bilmektedir.



Emlak365.com