Haziran Ayı Normalleşme Genelgesi Yayımlandı, Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Olacaklar Listesi Açıklandı!

1 Haziran 2021 Salı günü itibari ile uygulanacak olan Haziran Ayı Normalleşme Genelgesi, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliği'ne gönderildi. Yayımlanan genelge ile sokağa çıkma kısıtlaması, şehirler arası seyahat yasağı, zorunlu hal sayılacak durumlar, iş yerlerinin faaliyetleri, restoran, lokanta ve kafelerin çalışma saatleri ile kuralları, sinema salonları, internet kafeler, halı sahalar, yüzme havuzları, kamu kurum ve kuruluşlarında mesai, nikah ve düğün salonları, toplu ulaşım tedbir
Haziran Ayı Normalleşme Genelgesi Yayımlandı, Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Olacaklar Listesi Açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kritik kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklama ile duyurulan Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından beklenen genelge yayımlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen Haziran Ayı Normalleşme Genelgesi ile merak edilen soruların tümüne yanıt verildi.

HAZİRAN AYI HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI, CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI SAATLERİ KAÇ?

Yayımlanan genelge ile Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00 - ­05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00’te olmak üzere sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasının devam edeceği duyuruldu.

Genelge kapsamında hafta içi saat 22:00 ile 05:00 saatleri arasında kısıtlama devam ederken hafta sonu ise Cumartesi yine 22:00 ile 05:00 saatler iarasında ise Pazar günü ise tüm gün olmak üzere sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT KISITLAMASI KALKTI MI, ŞEHİRLERARASI YASAK VAR MI, ŞEHİRLERARASI SEYAHAT KISITLAMASININ İSTİSNALARI NELER?

Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; sadece sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanacak olup sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir kısıtlama olmayacağı duyuruldu.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDAN MUAF OLACAKLARIN LİSTESİ

1. TBMM üyeleri ve çalışanları,

2. Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar (özel güvenlik görevlileri dahil),

3. Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ve görevlileri,

4. Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, hekimler ve veteriner hekimler,

5. Zorunlu sağlık randevusu olanlar (Kızılay'a yapılacak kan ve plazma bağışları dahil),

6. İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyet yürüten iş yerleri ile buralarda çalışanlar,

Haziran Ayı Normalleşme Genelgesi Yayımlandı, Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Olacaklar Listesi Açıklandı!Haziran Ayı Normalleşme Genelgesi Yayımlandı, Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Olacaklar Listesi Açıklandı!Haziran Ayı Normalleşme Genelgesi Yayımlandı, Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Olacaklar Listesi Açıklandı!

SİNEMA SALONLARI, LUNAPARK, KAFE, RESTORAN, HALI SAHA, SPOR SALONLARI, AÇIK YÜZME HAVUZLARI, BİLARDO SALONLARI, KAHVEHANE, KIRAATHANE VE LOKALLER AÇILDI MI?

Haziran Ayı Normalleşme Genelgesi Yayımlandı, Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Olacaklar Listesi Açıklandı!

Açık alanda düğün ve nikah merasimlerine izin verilirken toplu ulaşımda da sorun yaşanmaması adına uçak hariç toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 kapasite ile 1 dolu 1 boş olacak şekilde yolcu taşınmasına izin verilecek.