Haziran Ayında Kamu (Taşeron) İşçilerine Yapılacak Maaş Zam Oranı Yüzde 8 Mi Olacak?

Kamu kurumlarında çalışan 4/D'li taşeron işçilerin maaş zammı gündemde yer almaya devam ediyor.
Haziran Ayında Kamu (Taşeron) İşçilerine Yapılacak Maaş Zam Oranı Yüzde 8 Mi Olacak?

Kamu kurumlarında çalışan 4/D'li taşeron işçilerin maaş zammı gündemde yer almaya devam ediyor. Bu konuda yapılan değerlendirmeler üzerinde asgari ücret ve enflasyon oranları üzerinde durulurken maaş zam oranı hakkında yeni değerlendirmelerde geldi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadrolu kamu işçilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı yüzbinlerce işçi tarafından merak ediliyor.



Bu konuda Haziran ayını bekleyen işçiler hükümetten ciddi bir oranda zam bekliyorlar. Bu konuda uzun süredir mağdur olduklarını dile getiren işçiler, geçmiş dönemde enflasyon oranları karşısında alım güçlerini kaybettiklerini dile getirdiler.



TAŞERON İŞÇİLER İÇİN YÜZDE 8 MAAŞ ZAMMI MI DÜŞÜNÜLÜYOR?



4/D statüsünde çalışan işçiler için hazırlanan mali ve sosyal haklar çizelgesinde maaşlara 2020 yılının ilk yarısı da dahil olmak üzere yapılacak zam oranı belliydi. Ocak 2020'de yapılan son yüzde 4'lük zammın ardından bu süreç sona erdi.



Taşeron işçiler için yeni bir maaş zammı görüşmesi yapacak olan hükümet Haziran ayında yeni tabloyu ilan edecek. Gerçekleştirilecek görüşmelerden ise işçiler oldukça umutlu. Zira bu konuda uzun süredir sorun yaşayan taşeron işçiler hükümet ile yapılacak görüşmelerden kayıpların yeni zamlarla telafi edilmesi bekliyorlar.



Bu noktada ise bazı değerlendirmeler yapılıyor. Özellikle enflasyon oranları ve asgari ücret maaş zammına göre yapılan değerlendirmelerde taşeron işçilere yıllık yüzde 12 ile yüzde 16 arasında zam yapılabileceği konuşuluyor. Maaşları 6 ayda bir artan taşeron işçiler için ise Haziran ayında yüzde 7 ile yüzde 8 arasında bir zam yapılabileceği değerlendiriliyor. Taşeron işçiler ise zam oranı belirlenirken uzun süredir yüzde 4 olan zam oranının dikkate alınmasını dikkat çekiyorlar.



Emlak365.com