Haziran yağmurla geldi! Meteoroloji 11 il için sarı kodlu uyarı yaptı: Şemsiyeleri hazırlayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Bu bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışı etkisini sürdürecek.
Haziran yağmurla geldi! Meteoroloji 11 il için sarı kodlu uyarı yaptı: Şemsiyeleri hazırlayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu raporunu yayımladı. Mayıs ayının son haftasından Haziran'ın ilk haftasına dek süren yüksek sıcaklıklar, beraberinde sağanak yağışları da getirdi. Meteoroloji, il il sarı kodlu uyarı yaptı. İşte o iller...

Meteoroloji'den 11 il için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahmin raporuna göre, 11 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. İç Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısında kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.

MGM'nin son değerlendirmelerine göre, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, Konya, Muğla, Niğde, Uşak ve Karaman'da yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Burdur ve Isparta çevreleri ile Antalya'nın iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklentisi var.

Haziran yağmurla geldi! Meteoroloji 11 il için sarı kodlu uyarı yaptı: Şemsiyeleri hazırlayın!

Meteoroloji vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. İç ve batı kesimlerde ise sıcaklıkların azalarak mevsim normallerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Hangi illerde yağmur yağacak?

MGM'den alınan bilgilere göre yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri yer yer çok bulutlu; Güney Ege'nin iç kesimleri, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir dışında), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları, Edirne, Kırklareli, Ordu, Artvin, Iğdır, Kars ve Ardahan çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.