HDP Milletvekili El Çabukluğu İle Telefonu Almıştı! Polis O Telefonun İçinde Olanları Ortaya Çıkardı

Terör örgütü üyesi Ercan Oğuz gözaltına alındığı sırada el çabukluğu ile HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir'e verdiği cep telefonu üzerinde yapılan incelemeler sürüyor.
HDP Milletvekili El Çabukluğu İle Telefonu Almıştı! Polis O Telefonun İçinde Olanları Ortaya Çıkardı

Terör örgütü üyesi Ercan Oğuz gözaltına alındığı sırada el çabukluğu ile HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir'e verdiği cep telefonu üzerinde yapılan incelemeler sürüyor. Şu ana kadar çok sayıda örgütsel veriye ulaşıldığı bildirildi.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir'in terör örgütü üyesi Ercan Oğuz'u gözaltına alan polisleri engellemeye çalıştığı sırada el çabukluğu ile aldığı cep telefonunun içerisinde terör örgütüne ait dökümanların çıktığı bildiridli.



HDP'Lİ MİLLETVEKİLİNİN SAKLADIĞI TELEFONU TÜRKİYE GÜNLERCE KONUŞMUŞTU



28 Kasım 2020'de Şırnak'ın Cizre ilçesinde gerçekleşen olayda polisler hakkında terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propogandası yapmak suçlarından yakalanma kararı bulunan Ercan Oğuz'u gözaltına almak istemiştiler. Bu sırada HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir devreye girerek polisleri engellmeye çalışmıştı. Gözaltına alınan Ercan Oğuz adliyeye gönderildi ve adliyede de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ancak polis ekipleri olay sırasındaki görüntüleri incelediğinde Milletvekili Nuran İmir'in Ercan Oğuz'dan cep telefonunu alıp sakladığı tespit edildi.



Bu gelişme üzerine Ercan Oğuz hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. 8 Aralık'ta Şırnak kent merkezinde yapılan yol kontrolünde Ercan Oğuz yakalanarak gözaltına alındı. Oğuz'un üzerinde daha önce yakalandığı sırada Nuran İmir'e verdiği cep telefonu da çıktı. Emniyetteki sorgulamasının ardından Ercan Oğuz çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.



TELEFONDA NELER OLDUĞU TESPİT EDİLDİ!



Aynı soruşturmaya konu olan cep telefonu incelemeye alındı. HDP'li İmir'in sakladığı cep telefonunun içerisinde PKK mensuplarına ait fotopğraflar, terör örgütü yandaşı haber ajansına ait haber içerikleri ve fotoğrafları, sözde Kürdistan bayrağı fotoğrafları, terör örgütü simgesi olan bez parçaları, yasaklı yayınlar listesinde bulunan kitaplar, örgütsel yazışma, Doküman fotoğraf ve video tespit edildi.



Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan incelemede cep telefonundaki terör örgütü verilerinin Milletvekili Nuran İmir'in telefonu Ercan Oğuz'dan aldığı gün silindiği ortaya çıktı.



Emlak365.com