HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Milletvekilliği Düşürüldü! HDP'nin TBMM'de Kaç Milletvekili Kaldı?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında Yargıtay tarafından onanan hapis cezasının ardından TBMM'de tezkeresi okunarak milletvekilliği düşürüldü. Milletvekilliği sona eren Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun ardından HDP'nin milletvekili sayısı 55'e düştü.
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Milletvekilliği Düşürüldü! HDP'nin TBMM'de Kaç Milletvekili Kaldı?

Türkiye'nin siyaset sahnesinde haftalardır gerçekleşmesini beklediği olay bugün TBMM'de gündeme alındı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki tezkere TBMM Genel Kurulu'nda okundu ve bu şekilde Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürüldü.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU'NUN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

TBMM Genel Kurulu'nda HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş mahkeme kararına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkere okundu. Anayasa gereği Genel Kurul'da okunan tezkerenin ardından Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği son buldu.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında “terör örgütü propogandası yapmak” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Yargıtay tarafından da onaylandıktan sonra Gergerlioğlu'nun kesinleşen hapis cezası nedeniyle milletvekilliğinin düşmesi bekleniyordu.

HDP SAHİP ÇIKTI

HDP İstanbul Milletvekili Ai Kenanoğlu, Gergerlioğlu hakkındaki tezkere okunmadan önce bir açıklama yaparak, “Ömer Faruk Gergerlioğlu, halkın iradesinin ta kendisidir. Hakikati savunduğu için cezalandırılmaktadır. Milletvekilliği de bu hakikat savunuculuğu nedeniyle düşürülmek istenmektedir. Anayasa Mahkemesi henüz konu hakkında kararını vermemiştir. Ancak siyasi irade tarafından telaşla Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürülmek istenmektedir. Suç işliyorsunuz. Biz Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yanındayız.” dedi.

DEVA PARTİ'Lİ İSİMDEN İLGİNÇ SÖZLER

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeler devam ederken basın locasında bulunan AK Parti 22. Dönem Milletvekili Abdürrahim Aksoy da olduğu yerden ayağa kalkarak, “Yaşasın özgürlükçü demokrasi ve yaşasın demokratik Türkiye. Kahrolsun otokrasi.” diyerek bağırdı. Eski vekil Aksoy daha sonra Ak Parti üyesi olmadığını ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi olduğunu açıkladı.

GERGERLİOĞLU KARARI KABUL ETMEDİ!

Milletvekilliği sona eren Ömer Faruk Gergerlioğlu bir açıklama yaparak, “Anayasa dışı bir karar aldınız. Bu karar adalete sığmaz. Genel Kurulu terk etmeyeceğim. Hiçbir yere gitmiyorum, gönderemezsiniz. Milletimizin iradesine sığınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Emlak365.com