HDP'den 4 Partiye Randevu Talebi! Görüşmeyi Kabul Eden İlk Parti Belli Oldu!

Muhalefet partileri ile arasındaki diyaloğu geliştirmek isteyen HDP heyetler arası görüşme için 4 partiden randevu talep etti.
HDP'den 4 Partiye Randevu Talebi! Görüşmeyi Kabul Eden İlk Parti Belli Oldu!

Muhalefet partileri ile arasındaki diyaloğu geliştirmek isteyen HDP heyetler arası görüşme için 4 partiden randevu talep etti. HDP'nin CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ile bir araya geleceği bildirildi.

Muhalefet partileri ile iletişimlerinin kuvvetlendirmek ve güncel olayları müzakere etmek amacıyla HDP'den 4 partiye randevu talebi gitti. HDP'nin CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile bir araya gelmesi bekleniyor.



HDP'DEN MUHALEFET AÇILIMI!



HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'dan siyasette yeni bir hamle geldi. Muhalefet partileri ile gündemde olan konuları görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak için 4 partiden randevu talep edildi.



SAADET PARTİSİ GÖRÜŞMEYİ KABUL ETTİ!



Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre HDP'nin bu randevu talebine ilk olumlu yanıt veren parti Saadet Partisi oldu. Yapılan programın detayları da belli oldu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan beraberindeki heyetle 1 Şubat 2021 Pazartesi günü Saadet Partisi'nin genel merkezine gidecek ve Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile bir görüşme gerçekleştirecek.



3 PARTİDEN CEVAP BEKLENİYOR



Saadet Partisi ile yapılacak olan görüşmenin ardından diğer partilerden randevu taleplerine olumlu yanıt gelirse görüşmelere devam edilecek. CHP, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin bu randebu talebine olumlu yanıt vermesi bekleniyor.



İYİ PARTİ'YE TEKLİF YAPILMADI!



Öte yandan HDP muhalefette bulunan İYİ Parti'den randevu talep etmedi. AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin HDP için olumsuz bir görüşü olmasından dolayı böyle bir girişimde bulunulmadığı bildirildi.



Emlak365.com