HDP'den İYİ Parti Sürprizi Geldi! Mithat Sancar Resmen Açıkladı!

HDP'nin muhalefet partileri ile diyaloğu geliştirmek amacıyla gerçekleştireceği ziyaretler bugün başlarken ziyaret programı da belli oldu.
HDP'den İYİ Parti Sürprizi Geldi! Mithat Sancar Resmen Açıkladı!

HDP'nin muhalefet partileri ile diyaloğu geliştirmek amacıyla gerçekleştireceği ziyaretler bugün başlarken ziyaret programı da belli oldu. Daha önce İYİ Parti ile görüşmeyeceklerini açıklayan HDP'den İYİ Parti sürprizi geldi.

HDP'nin Türk siyasetinde muhalefet partileri arasında diyaloğu arttırmak için bir dizi ziyaret gerçekleştireceği geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Bugün bu ziyaretler resmen başladı.



HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Saadet Partisi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ve ekibi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu ziyarette günlük siyasi meseleler masaya yatırılırken gelecekte alınacak pozisyonlar da değerlendirildi.



HDP HEYETİ MUHALEFET PARTİLERİYLE GÖRÜŞECEK!



HDP'nin diğer muhalefet partileri ile yapacağı görüşmelerin de tarihleri belli oldu. Buna göre HDP heyeti 5 Şubat'ta CHP'yi, 9 Şubat'ta Gelecek Partisi'ni ve 11 Şubat'ta da DEVA Partisi'ni ziyaret edecek.



İYİ PARTİ'DEN RANDEVU TALEP EDİLECEK!



HDP'li Mithat Sancar, İYİ Parti konusunda ise sürpriz bir açıklama yaparak, “Ayrıntılı bir demokrasi programımız var. Muhalefet partileri ile görüşme programımızı açıkladık. Bu görüşmeler bizim demokrasi programımızın bir parçasıdır. İlk görüşmeyi bugün Saadet Partisi ile gerçekleştirdik. Biz İYİ Parti''den de randevu talep edeceğiz. Bunun takdiri tamemen İYİ Parti'dedir. Bizim randevu talebimize olumlu veya olumsuz cevap vermek İYİ Parti'nin kendi kararıdır. Biz tüm muhalefet partileri ile diyalog kurmak istiyoruz.” dedi.



İYİ Parti cephesinden şu ana kadar HDP'nin randevu talebine yönelik bir açıklama yapılmadı. Ancak kamuoyunun beklentisine göre bu görüşme için randevu talebine İYİ Parti'nin olumlu cevap vermeyeceği ifade ediliyor.



Emlak365.com