Hizmetli, Aşçı, Berber, Şoför, Terzi, Marangoz! MSB 200 Memur Alıyor

MSB yayımladığı bir duyuru ile sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlığın ilgili birimlerinde açık bulunan pozisyonlara yapılacak memur alımlarında çeşitli meslek grupları bulunuyor.
Hizmetli, Aşçı, Berber, Şoför, Terzi, Marangoz! MSB 200 Memur Alıyor

Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı bir duyuru ile farklı birimlerinde görevlendirmek üzere memur alımı yapacağını ilan etti. Bakanlığı kısa süre önce yayımladığı duyurusunda alımların özel şartların sağlanması şartı ile yapılacağı bildirildi.

MSB'nin ilan ettiği açık kadrolar, başvuru tarihleri, özel şartlar ve diğer tüm ayrıntıları başvuru kılavuzunda bildirildi. İşte başvuru kılavuzunda yer alan tüm ayrıntılar.

MSB 200 MEMUR ALIMI YAPACAK

Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı kılavuzda farklı öğrenim seviyelerinden mezun olan adayların başvuru yapabileceği kadrolar bulunuyor. Bu kadrolar arasında bölüm şartı olmadan yapılacak alımlar ile ilgili öğrenim şartını sağlayan adayların başvuruda bulunabileceği pozisyonlar yer alıyor. Lise, önlisans ve lisans düzeyinden gerçekleştirilecek memur alımlarında toplam kadro sayısı 14.

Açık Memur Kadroları

* Hizmetli, Aşçı, Berber, Garson, Şoför, Terzi-ütücü, Kaloriferci, Boya-badana, Teknisyen.

* Tekniker.

* Elektrik Mühendisi, Çevre Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim, Psikolog, Diyetisyen.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

200 memur alımı yapacak olan bakanlık ilanlara başvuruda bulunacak adayların sağlamaları gereken başvuru koşullarının iki aşamadan oluştuğunu duyurdu. Birinci aşama genel başvuru koşullarından oluşuyor. Tüm adaylar için geçerli bu koşullar her kadro için ortak. Özel başvuru koşulları ile mesleki şartların sağlanması noktasında talep edilen koşullardan oluşuyor.

Tüm O Koşullar

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki genel şartları taşımak; Adayların Türk vatandaşı olması kamu haklarından mahrum olmaması, görevlerine engel sağlık sorunları olmaması, güvenlik soruşturması sonucu olumlu olması, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmaması.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış ve puan almış olmak.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Milli Savunma Bakanlığı'nda memur olmak isteyen adaylar başvurularını 1 Nisan tarihi ile 21 Nisan tarihleri arasında yapılacak. İlan için başvuruda bulunacak olan adaylar bu işlemlerini MSB Personel Daire Başkanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden elektronik olarak yapacaklar.

MSB başvuru işlemlerinin elektronik ortamda nasıl yapılacağına dair "Adaylar, https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girerek E-devlet şifresi ile başvuru ekranını açtıktan sonra başvuru sihirbazını kullanarak ilerleyip tüm aşamaları tamamlayarak ‘Tercih Yap’ ekranına yönlendirilecek buradan ilgili alımı tıklayarak tercih yapabilecektir" açıklamasında bulundu.