Hulusi Akar Acı Haberi Duyurdu! PKK Terör Örgütü Gara'da 13 Vatandaşımızı Şehit Etti

Irak'ın Gara Bölgesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı ile ilgili son detaylar Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından açıklandı.
Hulusi Akar Acı Haberi Duyurdu! PKK Terör Örgütü Gara'da 13  Vatandaşımızı Şehit Etti

Irak'ın Gara Bölgesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı ile ilgili son detaylar Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından açıklandı. Bakan Akar yapmış olduğu konuşmasında bir mağarada yapılan aramalarda, alıkonulan 13 vatandaşın naaşlarına ulaşıldığını duyurdu.

13 TÜRK VATANDAŞI ŞEHİT EDİLDİ

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile birlikte Harekât Merkezi’ndeydi. Gara'da gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin son detayları yakından takip eden Bakan Akar talimatlar verdi.

Pençe Kartal-2 Harekâtı’nda yaşanan son durumu kamuoyu ile de paylaşan Milli Savunma Bakanı Akar konuşmasında PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirmek amacıyla Pençe Kartal 2 operasyonlarının başlatıldığını duyurdu. Konuşmasında ayrıca operasyonların daha önce güvenlik nedeniyle açıklanmayan, teröristler tarafından kaçırılan vatandaşlarımız bulunmasını için de olduğunu aktardı.

Operasyona dair son durumu aktaran Bakan Akar konuşmasında *Kara operasyonunun başlangıcında 3 kahraman personelimiz şehit olmuş, 3 personelimiz de yaralanmıştır. Harekât boyunca 3'ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Böylece bilinen toplam 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir." bilgilerini verdi. Kolnuşmasının devamında 13 vatandaşımızın durumu hakkında da konuşan Bakan Akar şu ifadeleri kullandı.

"Pençe Kartal-2 Harekât bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır. Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, vatandaşlarımızı şehit eden teröristlerin tamamının da etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Emlak365.com