İBB Tarafından Asılan Kanal İstanbul Afişleri Valilik Tarafından Söküldü, Ekrem İmamoğlu Rant Projesine Karşı Çıkacağız Dedi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile hükümet arasında ki Kanal İstanbul projesi gerilimi her geçen gün biraz daha artıyor.
İBB Tarafından Asılan Kanal İstanbul Afişleri Valilik Tarafından Söküldü, Ekrem İmamoğlu Rant Projesine Karşı Çıkacağız Dedi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile hükümet arasında ki Kanal İstanbul projesi gerilimi her geçen gün biraz daha artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük hayalim dediği projeyi safsata olarak nitelendiren İmamoğlu tarafından asılan Kanal İstanbul afişleri İstanbul Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda güvenlik güçleri tarafından söküldü. Detaylar haberimizde..

İstanbul Büyküşehir Belediyesi tarafından İBB'nin tasarrufu altında bulunan reklam alanlarına asılan "Ya Kanal, Ya İstanbul" yazılı bilgilendirme afişleri söküldü.



İstanbul Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda emniyet güçleri tarafından yapılan işlemler sonrasında İBB'nin yetki alanları altında olan bölgelerdeki pankartların kaldırılması büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi.



AFİŞLERİN SÖKÜLMESİ SONRASINDA EKREM İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ: BİR AVUÇ İNSAN CANININ İSTEDİĞİNİ YAPIYOR!



Sökülen afişler sonrası açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "İstanbul'a geri döndürülemez zararlar ve büyük bir yıkım getirecek olan Kanal İstanbul projesi ile ilgili milletimizi bilgilendirme afişlerimiz, maalesef hukuksuzca sökülmüştür. Yasa gereği bölücü ve yıkıcı olmayan afişler ancak mahkeme kararıyla kaldırılabilir.



İBB Tarafından Asılan Kanal İstanbul Afişleri Valilik Tarafından Söküldü, Ekrem İmamoğlu Rant Projesine Karşı Çıkacağız Dedi!



Maalesef bir avuç insan artık yargı kararına bile gerek duymadan canının istediğini yapıyor. Hukuksuzluk ülkenin en büyük sorunu haline gelmiştir. Elbet sonunda kazanan hukuk ve demokrasi olacaktır. Bu uygulamaların sorumluları bunu unutmasın. Ben dün öğlen sayın valimize afişlerin Cuma günü değişeceğini söylememe rağmen 24 saat bile tahammül edilemeden gece yarısı polisimizin başka işi yokmuş gibi pankart söktürülüyor" diyerek süreci halkın huzurunu bozmamak adına kendi haline bırakacaklarını dile getirdi.



Cuma günü zaten afişlerin değiştirileceğini Valiliğe duyurduklarını belirten Bakan İmamoğlu alınan karara rağmen gece yarısı pankartların hukuksuz olarak söküldüğünü iddia ederek Kanal İstanbul'u rant projesi olarak nitelendirerek bu projeye karşı tüm güçleri ile karşı çıkmaya devam edeceklerini duyurdu.



Emlak365.com