İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Anayasa Mahkemesine Karşı Sert Eleştirilerine Devam Ediyor

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Anayasa Mahkemesi ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamaların sonucunda çıkan tartışmaların alevi henüz sönmemişken Bakan Soylu tartışma yaratacak ikinci bir açıklamaya daha imza attı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Anayasa Mahkemesine Karşı Sert Eleştirilerine Devam Ediyor

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Anayasa Mahkemesi ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamaların sonucunda çıkan tartışmaların alevi henüz sönmemişken Bakan Soylu tartışma yaratacak ikinci bir açıklamaya daha imza attı. Bakan Soylu önceki açıklamasının çok hoşuna gittiğini söyleyerek “Kimlerin Anayasa Mahkemesi'ni savunduğunu gördüm.” dedi.

Türkiye'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Anayasa Mahkemesi yetkilileri arasında yaşanan polemiğin ateşi sönmüyor. Bakan Soylu geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi'nin karayolların yapılan eylemleri yasaklayan kanunu iptal etmesine tepki göstererek Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın polis koruması almasına gerek olmadığını ve cesareti varsa bisikletle işe gitmesi gerektiğini söylemişti. Bakan Soylu'nun bu açıklamasının ardından Türkiye'de bu konuda tartışmalar başladı.



BAKAN SOYLU AÇIKLAMALARININ ARKASINDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ



Çok sayıda kişi Bakan Soylu'nun İçişleri Bakanı olarak Türkiye'de güvenliği sağlaması gerekirken Anayasa Mahkemesi Başkanı'na işe korumasız gitmeye cesaret edemeyeceğini söylemesini tutarsız olarak değerlendirdiler. Bakan Soylu bu eleştirilerin üzerine yeni bir açıklama yaparak yapmış olduğu açıklamanın çok hoşuna gittiğini söyledi.



Yeni açıklamasında daha önceki ifadelerini devam ettiren Bakan Soylu, “Anayasa Mahkemesi ile alakalı yapmış olduğum açıklama benim çok hoşuma gitti. Kimlerin Anayasa Mahkemesi'ni savunduğunu gördük. Bu ülkenin değerlerini parçalamak isteyenlerin tamamı Anayasa Mahkemesi konusunda bir cephe oldular. Kimin nerede mevzi aldığını görme şansını bu açıklamayla elde ettik.” dedi.



ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI ELEŞTİRİLEMEZ DİYE BİR ŞEY YOK



Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının eleştirilemez olmadığını söyleyen Bakan Soylu, “Geçtiğimiz günlerde bir şehidimiz vardı. O şehidimiz 20 gün önce doğam çocuğunu hiç göremedi. Bunun acısını biz hissediyoruz. Peki bu acıyı Anayasa Mahkemesi Başkanı hissedebiliyor mu? Hiç sanmıyorum. Bu ülkenin yüksek bürokratları bazi illere giderken valileri arayarak güvenlik sıkıntısı olup olmadığını soruyorlarsa, insanlarda bir endişe varsa siz özgürlükten bahsedemezsiniz. Bir ülkenin cumhurbaşkanını sabah akşam durmadan eleştirenler Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının eleştirilemez olduğunu savunamazlar. Biz Anayasa Mahkemesi kararlarını eleştiriyoruz ve bu eleştiri hem demokratiktir hem de hukukidir.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com