İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bekçilerin Kimlik Sorma Tartışması Dünyanın En Saçma Tartışması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir program kapsamında yaptığı konuşmasında bekçilerin kimlik sorma yetkilerine ilişkin tartışmalara katıldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bekçilerin Kimlik Sorma Tartışması Dünyanın En Saçma Tartışması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir program kapsamında yaptığı konuşmasında bekçilerin kimlik sorma yetkilerine ilişkin tartışmalara katıldı. Konuya dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Bakan Süleyman Soylu bu tartışmaları saçma olarak nitelendirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA'nın editör masası adlı programına katıldı.



Burada gündem konuları başta olmak üzere çeşitli açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, güvenlik, terör operasyonları gibi konu başlıklarına dair açıklamalarda bulundu.



BEKÇİLERİN KİMLİK SORMA TARTIŞMALARI ÇOK SAÇMA



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasında Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin kimlik sorma tartışmalarına da değindi. Bu konuda basında yer alan tartışmalara değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu tartışmaları çok saçma olarak nitelendirdi.



"Bekçilik müessesesi kurulduğu günden bu yana kimlik soruyor. Mahkeme bunu düzeltin dedi. Bizlerde kanuna yazarak düzelttik. Bekçi polisin yardımcısıdır. Bekçi makul sebep olmadan zaten kimlik sormuyor. Bekçi, şüpheli bir olayda polisi çağırır. Örneğin canlı bomba hissediyorsa bunun da gereğini yapar. Bekçinin kimlik sorma tartışması Dünya'nın en saçma tartışmasıdır."



Süleyman Soylu konuşmasının sonunda yaptığı açıklamasında ise Bekçilerin aktif olarak kullanılmaya başlanmasının ardından başta hırsızlık olmak üzere çok sayıda suçta önemli ölçüde azalma olduğunu vurguladı.