İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Çok Tartışılan 15 Temmuz Sözlerine Açıklık Getirdi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı bir televizyon programında kullandığı “15 Temmuz'u FETÖ yapmadı” ifadesi dün gün boyunca çok tartışıldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Çok Tartışılan 15 Temmuz Sözlerine Açıklık Getirdi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı bir televizyon programında kullandığı “15 Temmuz'u FETÖ yapmadı” ifadesi dün gün boyunca çok tartışıldı. Bakan Süleyman Soylu yaşanan tartışmalara cevabını Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Nedim Şener aracılığı ile verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı bir televizyon programında kullandığı bir ifade dün gün boyunca tartışıldı. Bugün ise Bakan Süleyman Soylu bu tartışmalara son noktayı koyacak açıklamayı Nedim Şener aracılığı ile verdi.



Nedim Şener, Bakan Soylu'nun kullandığı ifadede ABD'yi kast ettiğini hemen anladığını ama kötü niyetli torumlarla tartışmanın uzadığını söyleyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yaptığı açıklamayı yayınladı.



15 TEMMUZ'UN ARKASINDA ABD VARDIR!



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu neyi kast ettiğinin gayet açık olduğunu söyleyerek, “Benim neyi kast ettiğim gayet açık. Hatta o konuşmada hemen ardından söylüyorum. Ben bunu defalarca söyşedim. 16 Temmuz'da kahraman kazan'a şehitlerimizin cenazesine giderken telefonla televizyonlara bağlanarak açıklama yaptım. Bu darbenin arkasında ABD vardır dedim. Bakın bugün değil 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra bunu söyledim.” dedi.



FETÖ İSLAMI BAŞKALAŞTIRMAK İÇİN İCAT EDİLMİŞTİR!



Ben orada yalnızca bir cümle kullanmadım diyen Bakan Soylu, “O kesip kırptıkları konuşmanın devamında neler var? FETö şeytani örgüttür, istihbari örgüttür, terör örgütüdür ve iletişim aygıtıdır. Bunun yayından FETÖ İslam'ı başkalaştırmak için icat edilmiştir diyorum. PKK ve DEAŞ da aynı amaçlarla icat edildi. Bunların hepsini icat eden merkez aynıdır. Şimdi de LGBT'yi ortaya koyuyorlar. Bu bizim topraklarımızın bir değeri değil.” ifadelerini kullandı.



TOPLUMU UYARMAK BENİM GÖREVİM



Kendisinin önleyici hizmet görevi olduğunu söyleyen Bakan Soylu, “Ben bu açıklamaları neden yapıyorum? Bu örgütlerin hangi kulvarlarda koştuklarını bilmiyorsunuz. Bunların iç yönetimleri, eğilimleri ve hangi iletişim kanallarını ne şekilde kullandıklarını bilmiyorsunuz. PKK elebaşı Cemil Bayık üç gün önce HDP'yi kast ederek 'Gerillanın üzerinden yükü alacaksınız' dedi. Şimdi benim yapacağım şey toplumu bu konuda uyarmaktır. Benim görevim bu.” şeklinde konuştu.



İNTERPOL FETÖ'YÜ KORUYOR!



ABD'nin FETÖ'nün arkasında olduğunu söyleyen Bakan Soylu, “Öncelikle şurada kesin bir dille anlaşalım. FETÖ'nün arkasında ABD var. Bu apaçık bir şekilde ortada duruyor. Onlar talimat veriyor FETÖ de icra ediyor. Uluslararası desteğe bir örnek vereyim. İnterpol bizim bu konuda bir tane başvurumuzu kabul etmiyor. Yüzlerce başvuru yaptık biri bile kabul edilmedi. Biz de artık bu konuda İnterpol ile ilişimimizi kopardık. Çünkü onları koruma altına almışlar. Uluslararası sistem bunları korumasa, bunları kanatları altına almasa bu hainler ayakta kalabilirler mi? Cinayete kim azmettirmişse katil de odur. Azmettiren şimdi adamını koruyor.” açıklamasını yaptı.



Emlak365.com