İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Anayasa Mahkemesi Başkanına Çok Sert Sözler!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'a sert tepki gösterdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Anayasa Mahkemesi Başkanına Çok Sert Sözler!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'a sert tepki gösterdi. Anayasa Mahkemesi'nin şehirler arası yollarda yapılan eylemleri yasaklayan kanunu iptal etmesi üzerine Bakan Soylu çok tartışılacak ifadeler kullandı.

Anayasa Mahkemesi'nin şehirler arası yollarda gerçekleştirilen eylemleri yasaklayan kanunu iptal etmesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çok sert tepki geldi. Bakan Soylu bugün yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ı hedefe aldı.



MADEM ÖZGÜR ÜLKEYİZ POLİS KORUMASINA İHTİYACINIZ YOK!



Sert açıklamalar yapan Bakan Süleyman Soylu, “Anayasa Mahkemesi Başkanına söylemek istiyorum. Madem özgür bir ülkeyiz biz, madem sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının engellenmesinin önüne geçen kanunu iptal ettiniz o zaman sizin polis korumasına ihtiyacınız yok. Bisikletinle işine git gel bakalım gidebiliyor musun? Ben kendi arabamla tek başıma işe gidip gelmeye varım. Peki Anayasa Mahkemesi başkanı buna cesaret edebilir mi?” dedi.



Sert ifadelerini sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Çık işine rahat rahat git gel bakalım. Özgür ülkeyiz ya biz haydi göster bunu vatandaşa. Niye polis koruması altında geziyorsunuz o zaman. Biz büyük bir mücadele veriyoruz ama Anayasa Mahkemesi bizim bu mücadelemize sekte vurmaya çalışıyor. Bizim ayağımızı topal bırakmayın.” ifadelerini kullandı.



ŞEHİT ÇOCUKLARININ GÖZYAŞLARINI BEN SİLİYORUM SÖYLEMEK ZORUNDAYIM!



Anayasa Mahkemesi Başkanına seslenmeyi sürdüren Bakan Soylu, “Sevgili Anayasa Başkanımıza seslenmek istiyorum. Şehit cenazelerinde çocukların gözyaşlarını ben siliyorum. Anneleri ve babaları, acılı eşleri bizler teskin ediyoruz. Canı yanan biziz bu nedenle sözlerim sizi yaralayabilir ama ben bunu söylemek zorundayım.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com