İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz Yeni Genelgesi Yayınlandı! Türkiye'den 6 Ülkeye Seyahat Yasağı!

Koronavirüs salgını tedbirleri ile alakalı olarak 1 Temmuz sonrası kısıtlamaların kaldırılması beklenirken İçişleri Bakanlığı'ndan seyahat yasağı kararı geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan son genelgeye göre 6 ülke için seyahat yasağı kararı alındı.
İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz Yeni Genelgesi Yayınlandı! Türkiye'den 6 Ülkeye Seyahat Yasağı!

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'de 1 Temmuz sonrasının planlşamasını yapmaya devam ediyor. Daha önce açıklanan kısıtlamaların kaldırılmasına dair bilgilerin ardından bugün yeni bir genelge yayınlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 81 valiliğine 1 Temmuz 2021 Sonrası Ülkeye Giriş Tedbirleri konulu genelge gönderildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün bilgilendirme yazısına dikkat çekildi. Diğer ülkelerdeki salgın gelişmeleri ile alakalı olarak bilgiler verilirken İçişleri Bakanlığı bu bilgiler doğrultusunda hareket etme kararı aldı. Buna göre 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren Türkiye'de sınır kapılarında uygulanması gereken tedbirler Sağlık Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı'na bildirildi ve İçişleri Bakanlığı da bu tedbirleri uygulamaya sokacağını duyurdu.

TÜRKİYE'DEN 6 ÜLKEYE SEYAHAT YASAĞI!

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre 1 Temmuz'dan itibaren 6 ülkeye seyahat yasağı getirildi. Bu kapsamda Sri Lanka, Nepal, Hindistan, Güney Afrika, Brezilya ve Bangladeş üzerinden gelen yüm uçuşlar durduruldu. Bu ülkelerden Türkiye'ye doğrudan seyahata ikinci bir karara kadar izin verilmeyecek.

Yine ilgili genelgeye göre seyahat yasağı getirilen 6 ülkede son 14 gün içerisinde bulunaqn ama mbaşka ülke üzerinden Türkiye'ye giriş yapacak olanlardan ülkeye giriş tarihinden en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu istenecek. Bu kişiler ilgili valiliklerce de 14 gün süreyle karantina altına alınacaklar. Karantinanın 14. gününd ebu kişilere bir PCR testi daha yapılacak. O testin negatif çıkması durumunda ülkede dolaşımlarına izin verilecek.

AFGANİSTAN VE PAKİSTAN'A ÖZEL UYGULAMA

Türkiye'ye Afganistan ve Pakistan üzerinden girenler veya son 14 gün içerisinde bu ülkede bulundukları anlaşılanların ülkeye girişlerinde 10 gün karantina uygulanacak. Karantinanın 7. gününde bu kişilere PCR testi yapılacak ve testin negatif çıkması ile karantina sona erdirilecek.

İçişleri Bakanlığı gtenelgesine göre Birleşik krallık, İran, Mısır ve Singapur'dan Türkiye'ye gelecek kişilere azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu şart koşulacak. Diğer tüm ülkeler üzerinden Türkiye'ye girecek olan kişilerin ülkeye girişlerinden en az 14 gün öncesinde aşı yaptırdığına veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ayda geçirdiğini resmen belgeleyenlere karantina uygulaması yapılmayacak. Bu ülkelerden Türkiye'ye girişlerde aşı sertifikası, azami 72 saat önce yapılmış negatif PCR test sonucu yeterli olabilecek.