İçişleri Bakanlığı 81 İle Market Tedbirleri Genelgesi Gönderdi, Tüm Şehirlerde Marketlere Yeni Yasak Geldi!

Koronavirüs salgınında artan vaka sayısını düşürmek amacı ile Türkiye 29 Nisan 2021 tarihi itibari ile tam kapanma dönemine geçiş yapmış, süreçte uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı muafiyeti ve açık olan yerler ile yasaktan muaf tutulanlar İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen tam kapanma tedbirleri genelgesi ile belirlenmişti. Marketlerin çalışma saatleri düzenlenerek açık tutulmasına karar verilmiş, Pazar günü zincir marketler kapatılmıştı. Dün İçişleri Bakanlığı 81 ile genelge gön
İçişleri Bakanlığı 81 İle Market Tedbirleri Genelgesi Gönderdi, Tüm Şehirlerde Marketlere Yeni Yasak Geldi!

Bugün markete gitmeyi planlayanlar dikkat! İçişleri Bakanlığı tarafından dün gece yarısı yayımlanan market tedbirleri genelgesi ile çok önemli bir düzenlemeye gidildi.

Pek çok kişinin sokağa çıkma yasağını delmek için kullandığı market izni konusunda İçişleri Bakanlığı yeni bir karar aldı. İçişleri Bakanlığı tarafından dün gece yarısı 81 il valiliğine gönderilen genelge ile Türkiye genelinde uygulanacak Market Tedbirleri ilan edildi.

TÜRKİYE GENELİNDE UYGULANACAK! BUGÜN MARKETE GİDECEKLER DİKKAT, YENİ YASAK GELDİ...

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni market tedbirleri genelgesi kapsamında 7 Mayıs Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere marketlerde sadece zorunlu temel gıda ürünleri, hayvan yemi ve mamaları ile parfümeri ve makyaj malzemeleri dışında kalan kozmetik ürünleri satılabilecek.

Daha önce yayımlanan genelge ile satışı yasaklanan alkollü ürünlerin yanı sıra yukarıda yer alan bu ürünlerin dışında kalan oyuncak, hediyelik eşya, giyim ürünleri, elektronik eşya, kırtasiye ürünleri, ev tekstil ürünleri, bahçe malzemeleri, oto aksesuar ürünleri, züccaciye ve hırdavat ürünleri gibi ürünlerin satışı yasaklanacak.

Marketler açık olduğu saatlerde çalışmasına rağmen bu ürün grupları içerisinde yer alan ürünlerin satışını yapamayacak. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları genelgeyi uygulamaya almak adına gerekli kararları ivedilikle alarak çalışmalarını tamamlayacak.

TAM KAPANMADA MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ, A101, BİM, ŞOK ZİNCİR MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR, KAPANIYOR, KAÇA KADAR AÇIK?

Tam kapanma sürecinde marketlerin çalışma saatleri için ise yeni bir düzenlemeye gidilmedi ve İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan bir önceki saatlerin uygulanmasına devam edili. Bu kapsamda tam kapanma döneminde vatandaşların gıda ihtiyaçlarını gidermelerini sağlamak adına zincir mağazalar ve büyük marketler Pazar günleri kapalı olurken Pazar günü küçük marketler ve bakkallar satış hizmeti sunmaya devam edecek.

Hafta içi ve Cumartesi günleri ise yani Pazartesi gününden Cumartesi gününe kadar ise 10:00 - 17:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecekler. Marketler ve bakkallar saat 10:00 itibari ile satış yapmaya başlarken mesai saat 17:00 itibari ile sona erecek.