İçişleri Bakanlığı, Çerkezköy Kaymakamı Hakkında Soruşturma Başlatıldığını Açıkladı!

Koronavirüs denetimleri sırasında vatandaşlarla girdiği diyalogları tepki çeken Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından son dakika açıklaması yapıldı.
İçişleri Bakanlığı, Çerkezköy Kaymakamı Hakkında Soruşturma Başlatıldığını Açıkladı!

Türkiye'de koronavirüs denetimleri arttırılırken zaman zaman kamu görevlilerinin vatandaşlara yönelik bazı tavırları tepki çekiyor. Bunlardan sonuncusu Çerkezköy'de gerçekleşti ve tüm Türkiye'nin tepkisine neden olmuştu. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ın vatandaşlarla girdiği diyalog eleştiri konusu olmuştu. Bu mesele hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından son dakika açıklaması yapıldı.

ÇERKEZKÖY KAYMAKAMI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Çerkezköy kaymakamı Atilla Selami Abban denetim sırasında bir lokalde vatandaşlarla girdiği diyalogda kullandığı ifadeler eleştirilmişti. İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce bir açıklama yaparak Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “İçişleri Bakanlığı olarak Türkiye'de kamu düzeninin işletilmesi için yürüttüğümüz çok sayıda görevin yanında koronavirüs sürecinde salgınla mücadele kapsamında da önemli bir görev görüyoruz. Virüsün yayılımını önlemek için denetim faaliyetleri başta olmak üzere sahada etkin bir şekilde birimlerimiz tarafından görev icra edilmektedir.” dedi.

Salgın sürecinde denetimlere valilerin ve kaymakamların da katıldığını söyleyen İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “Koronavirüs salgının önlenmesi ve yayılımının engellenmesi kapsamında yürütülen denetimlere valilerimiz ve kaymakamlarımız da büyük bir özveri ile iştirak etmektedirler. Oldukça başarılı bir şekilde sürdürülen çalışmalar sırasında bazı nahoş davranışlara da üzülerek şahit oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI AÇIKLADI!

Açıklamalarını sürdüren İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen denetimler sırasında tedbirlere aykırı davrandığı açıkça belli olan bir iş yerinde görevinin gereği olarak müdahale ederken vatandaşla tasvip etmediğimiz bir diyaloğa giren Kaymakamımız hakkında soruşturma başlatılmıştır. İlgili birimler soruşturma kapsamında işlemleri yürütmektedir.” şeklinde konuştu.

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban hakkında başlatılan soruşturma büyük yankı uyandırırken benzer olayların bir daha gerçekleşmemesi için örnek olacağı bildirildi. Ayrıca koronavirüsle mücadele kapsamında mülki idare amirlerinin oldukça stresli bir süreçte görev yaptıkları için daha kontrollü davranmaya gayret etmeleri ve vatandaşlarla hoş olmayan bir şekilde iletişim kurmamaları istendi.

Emlak365.com