İçişleri Bakanlığı Marketler İçin Genelge Yayınlayıp Yeni Düzenlemeler Yapıldığını Açıkladı!

İçişleri Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması yapılara marketler hakkında 81 il valiliğine yeni bir genelge gönderildiği bildirildi. Marketlerin uymaları gereken yeni kurallar bu genelge ile bildirildi.
İçişleri Bakanlığı Marketler İçin Genelge Yayınlayıp Yeni Düzenlemeler Yapıldığını Açıkladı!

İçişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Tam kapanma sokağa çıkma yasaklarında marketlerin çalışma düzeni ve diğer detaylar daha önceki genelgeler ile bildirilmişti. Bu yeni genelge ile marketlerin tam kapanma sokağa çıkma yasakları süresince satabilecekleri ürünler de net şekilde ifade edildi.

MARKETLER HAKKINDA YENİ DÜZENLEME YAPILDI

İçişleri Bakanlığı marketler hakkında 81 il valiliğine gönderdiği son genelgede yapılan yeni düzenlemeleri duyurdu. Buna göre marketler 17 mayıs 2021 tarihine kadar yalnızca vatandaşların temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünleri satabilecekler. Bu kategoriye girmeyen tüm ürünleri satışı yasak olacak. Marketlerin temel ihtiyaç kapsamına girmeyen tüm ürünlerin satışını yapmalarına izin verilmeyecek.

Yapılan bilgilendirmeye göre marketler 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren yalnızca temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanında hayvan yemi, hayvan mamaları ve parfümeri ile makyaj malzemelerinin haricindeki kozmetik ürünlerini satabilecekler. Bunların dışında ürün satışı yasak olacak ve denetlemelerde tedbir ihlali olarak değerlendirilecek.

MARKETLER BU ÜRÜNLERİ SATAMAYACAKLAR

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre alkollü ürünlerinin yasaklanmasının yanında elektronik eşya, kırtasiye, oyuncak, gitim, aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, hırdavat, züccaciye ve bahçe malzemeleri gibi ürünlerin de satışı yasak olacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre marketler hakkında yapılan yeni düzenlemenin ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler neticesinde gerçekleştirildiği bildirildi. Marketler hakkında yapılan son düzenlemeye uygun olarak İl ve İlçe Umumi Hıfzıssıhha kurulları tarafından kararlar alınıp uygulamaya sokulacak.

Tam kapanma sokağa çıkma yasakları süresince zabıta görevlileri ile kolluk kuvvetleri marketleri denetleyecek. Herhangi bir aksaklığa ve mağduriyete neden olmayacak şekilde kural ihlali yapan marketlere cezai işlem uygulanacak.

Öte yandan 17 Mayıs 2021 tarihine kadar zincir marketlerin pazar günleri kapalı olmasına ve diğer günlerde tüm marketlerin sabah saat 10:00'da açılıp 17:00'da kapanmalarına devam edilecek.