İçişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı son dönemlerde artan vaka sayılarının ardından gündeme gelen sokağa çıkma yasağı konusunda açıklamalarda bulundu.
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı son dönemlerde artan vaka sayılarının ardından gündeme gelen sokağa çıkma yasağı konusunda açıklamalarda bulundu. Bakanlık Sözcüsü Çataklı, İçişleri Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde uygulamayı planladığı tedbirler arasında sokağa çıkma yasağı olup olmadığına ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs salgın verilerinde yaz aylarının son günlerinden itibaren başlayan yükselme tavan noktasına ulaştı.



Bakan Fahrettin Koca açıklamasında koronavirüs salgınının birinci dalgasında ikinci zirve noktasının yaşandığını duyurdu. Salgın kapsamında oluşan son verilerde tablonun ağırlaşmasının ardından yeni önlemlerin uygulanıp uygulanmayacağı konuşuluyor.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GERİ Mİ GELİYOR?



İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı gündemde yer alan ve vatandaşlar tarafından merak edilen bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu



İsmail Çataklı Türkiye iç gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında koronavirüs salgınına değindi. Vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan İçişleri Bakanı Yardımcısı Çataklı sokağa çıkma yasağına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı.



“Vatandaşlarımızdan daha yüce bir hassasiyet bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu bir değerlendirme yaparak, tavsiyede bulunuyor. İçişleri Bakanlığı bu tavsiyeler sonucunda karar alıyor. Bu canlı bir süreç. Zaman zaman belli tedbirler alınıyor ama sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili şu an alınan bir karar ve değerlendirme yok. Şu aşamada böyle bir durum söz konusu değil”



İçişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması



AYLIK BASIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI



İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, ‘Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı’ kapsamında yapmış olduğu konuşmasında ayrıca güvenlik konuları, Giresun'da yaşanan sel felaketi, koronavirüs salgın denetimleri konularına dair bilgiler verdi.



Emlak365.com