İçişleri Bakanlığından 81 İl İçin Toplu Taşıma ve Konaklama Tesislerinde HES Kodu Zorunluluğu

İçişleri Bakanlığı son dakika açıklaması yayımlayarak 81 il için geçerli olan yeni kararlar duyuruldu.
İçişleri Bakanlığından 81 İl İçin Toplu Taşıma ve Konaklama Tesislerinde HES Kodu Zorunluluğu

İçişleri Bakanlığı son dakika açıklaması yayımlayarak 81 il için geçerli olan yeni kararlar duyuruldu. Bundan sonra artık toplu taşıma araçları ve konaklama tesisleri içinde HES kodu zorunluluğu getirilmiş oldu. Detaylar haberimizde...

İçişleri Bakanlığı 81 ile yeni korana virüs genelgesi yolladı. Genelge kapsamında toplu taşıma araçlarını kullanan herkesi ilgilendiren yeni bir zorunluluk hayata geçirilmiş oldu.



TOPLU TAŞIMA KULLANANLAR DİKKAT! ARTIK HES KODU ZORUNLU OLDU



81 il Valiliği'ne İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen yeni son dakika genelgesi kapsamında “Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama” genelgesi ile toplu ulaşımda ve “Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu” kapsamında da konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu geldi.



KORONA VİRÜS TANISI KONULAN YA DA HASTA TEMASLI OLANLAR TOPLU ULAŞIMI KULLANAMAYACAK



Yapılan düzenleme kapsamında şehir içi toplu ulaşım araçlarında, kişiselleştirilmiş akıllı seyahat kartı kullanılan şehirler ile ülke genelindeki kamu, özel tüm konaklama tesislerine kabullerde HES kodu kullanma zorunluluğu getirilmiş oldu.



Bu düzenleme sayesinde HES kodu olmadan kimse toplu ulaşım araçlarını kullanmayacak. Otobüs, metro ve metrobüs kullanan kişileri uygulandıran düzenleme sonrasında kart sistemleri ile HES kodu için gerekli entegrasyonlar sağlanacak ve bilet sistemi otomatik olarak HES kodu sonuçlarını algılayacak.



Emlak365.com