İçişleri Bakanlığından Son Dakika Açıklaması: Marketlerde Sigara Satılacak Mı, Sigara Satışı Yasaklandı Mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen market tedbirleri genelgesi sonrasında kısa sürede patlayan sigara yasağı iddiaları hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından resmi açıklama geldi. Marketlerde sadece gıda ürünlerinin satışan izin verileceği yönündeki açıklama ile alkol yasağı sonrası sigara satışı yasaklandı iddialarına yanıt verildi. Marketlerde sigara satılıyor mu, sigara satışı yasaklandı mı, tam kapanmada sigara satışı yasağı olacak mı?
İçişleri Bakanlığından Son Dakika Açıklaması: Marketlerde Sigara Satılacak Mı, Sigara Satışı Yasaklandı Mı?

Dün gece yarısı İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine gönderilen Market Tedbirleri Genelgesi ile marketlerde bazı ürünlerin satışlarına yasak getirilmişti. Listede satışına izin verilen ürünler arasında sigara kaleminin yer almaması alkol satış yasağı sonrası sigara satışlarına da yasak getirildliği iddialarının dillendirilmesine neden olmuştu.

Sosyal medyada kısa sürede yayılan sigara yasağı paylaşımları sonrası İçişleri Bakanlığı konu hakkında resmi açıklama yaptı. Açıklamayı bakanlık adına İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı olan İsmail Çataklı yaptı.

MARKETLERDE SİGARA SATILIYOR MU, TAM KAPANMADA SİGARA SATIŞI YASAK MI, YASAKLANDI MI?

Yayımlanan genelge sonrasından yaşanan bilgi kirliliği üzerine açıklama yapan İçişleri Bakanlığı sözcüsü İsmail Çataklı "Tam kapanma dönemindeki süreçte yaptığımız düzenlemeler, aslında temel olarak nelerin alınıp satın alınacağı, nerelerin açık, nerelerin kapalı olacağı, hangi önceliklerle bu sürecin yönetileceği, hafta sonlarında yaptığımız uygulamanın aynısı bu. Yani cumartesi pazarın aynısı bu tam kapanma sürecine yansımış oldu.

Biz nerelerin açık olabileceğini, hangi sebeplerle, temel ihtiyaçlar başta olmak üzere bunları belirledik, yayınladık" diyerek yeni genelge kapsamında marketlerde sigara satışını yasaklayan bir kısıtlama maddesi olmadığını söyledi. Bu kapsamda zincir mağazalar ve marketler açık oldukları süre boyunca sigara satışı yapmaya devam edebilecek.

Zincir mağazalar Pazartesi ve Cumartesi günleri arasında saat 10:00 ile 17:00 arasında hizmet verirken Pazar günü ise kapalı olacak. Küçük market ve bakkallar ise Pazar günü de çalışmaya devam edebilecek.