İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Koronavirüs Genelgesi! Türkiye'de 14 İl İçin Yeni Kısıtlamalar Başlıyor!

Türkiye'de koronavirüs vakalarında meydana gelen artışlar nedeniyle kısıtlama kararları yeniden alınmaya başlandı.
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Koronavirüs Genelgesi! Türkiye'de 14 İl İçin Yeni Kısıtlamalar Başlıyor!

Türkiye'de koronavirüs vakalarında meydana gelen artışlar nedeniyle kısıtlama kararları yeniden alınmaya başlandı. Normalleşme döneminde kısıtlama kararları İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından her il için ayrı olarak alınırken ilk defa İçişleri Bakanlığı tarafından 14 il için kısıtlama kararları alındığı açıklandı. İçişleri Bakanlığı 14 ilin valiliklerine genelge göndererek uygulanacak kısıtlama kararlarını bildirdi.

Türkiye'de koronavirüs salgını yeniden etkisini arttırmaya başladı. Günlük koronavirüs tablolarına yansıyan yeni vaka sayıları yetkilileri yeni tedbirler almak mecburiyetinde bıraktı. Özellikle koronavirüs salgınının yeniden etkisini göstermeye başladığı ve yeni vaka sayılarının arttığı illerde yeni tedbirlerin ivedilikle uygulanmaya başlanacağı bildirildi.



14 İLDE YENİ KORONAVİRÜS YASAKLARI



İçişleri Bakanlığı tarafından bu akşam 81 il valiliğe genelge gönderildi. Koronavirüs tedbirlerinin iletildiği genelgede 14 il için ise özel tedbirlerin alınması talimatı verildi. Genel tedbirlerin yanında özel tedbirlerin alınacağı iller vatandaşlar tarafından merak edilmeye başladı.



HANGİ İLLERDE TEDBİRLER UYGULANACAK!



İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat'ta özel koronavirüs kısıtlamaları uygulanacak. Yeni kısıtlamalara uymayan vatandaşlara para cezası verilmesi konusunda ise yetkililerin büyük bir özen göstermesi gerektiği yine İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile iletildi.



SÜNNET DÜĞÜNÜ, KINA GECESİ VE NİŞAN ETKİNLİKLERİ YASAKLANDI



Alınan yeni tedbirlere göre 26 Ağustos 2020 tarihinden itibaren adı sayılan 14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve bunun gibi topluluk oluşturacak tüm etkinlikler yasak olacak. Bu yasağa uymayanlara kanunun izin verdiği en üst seviyeden para cezası verilecek.



İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Koronavirüs Genelgesi! Türkiye'de 14 İl İçin Yeni Kısıtlamalar Başlıyor!



DÜĞÜNLER VE NİKAH TÖRENLERİ İÇİN YENİ DÜZENLEME



İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgenin devamında bu illerde yapılacak düğün ve nikah törenlerinin nasıl olacağı da belirtildi. Buna göre 14 ilde düğünler ve nikah törenleri en fazla 1 saat sürebilecek. Düğün salonlarında katılımcıların dans etmelerine ve oyun oynamalarına izin verilmeyecek. Buna ek olarak düğün salonlarında sandalye ve koltuk düzeni oyun pistlerinin tamamen kapatılacağı şekilde yeniden düzenlenecek.



Bakanlıkça 14 il için düğün ve nikah törenleri ile alakalı alınan önlemlerde 65 yaş üzeri vatandaşlar ve 15 yaş altı çocuklar için de özel tedbirler bildirildi. Buna göregelinin ve damadın birinci veya ikinci derece yakını olmayan 65 yaş üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocuklar bu törenlere katılamaycaklar. Katılan vatandaşlara ve düğün sahiplerine de cezai yaptırım uygulanacak.



KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İKRAM YASAĞI



İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere bildirilen koronavirüs tedbirleri sadece bu 14 il ile sınırlı kalmadı. Buna göre 81 ilde kamu kurum ve kuruluşlarının tamamında yemekhane hizmeti ve paketli su hizmeti hariç bütün yiyecek ve içecek ikramları ikinci bir karara kadar yasak olacak.



65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA HANGİ İLLERDE BELİRLİ SÜRELİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANIYOR!



Ayrıca Türkiye'de 65 yaş üzeri vatandaşlarla kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sınırlı sürelerle sokağa çıkma yasağı uygulamaları Düzce, İzmir, Malatya, Çanakkale, Kahramanmaraş, Bolu, Siirt, Tunceli, Kocaeli, Balıkesir, Niğde, Konya, Giresun, Kilis, Gümüşhane, Denizli, Tekirdağ, Çankırı, Kars, Erzincan, Eskişehir, Mardin, Ordu, Kastamonu, Ankara, Bursa, Kütahya, Batman, Sivas, Manisa, Kırıkkale, Aksaray, Bartın, Elazığ, Kayseri ve Şanlıurfa'da uygulanıyor.



Emlak365.com