İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Sokağa Çıkma Yasağı Genelgesi! Bu Hafta Sonu 30 Mayıs ve 31 Mayıs Tarihlerinde Hangi İllerde Sokağa Çıkmak Yasak Olacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine bu hafta sonunda uygulanacak sokağa çıkma yasağı konusunda bir genelge gönderildi.
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Sokağa Çıkma Yasağı Genelgesi! Bu Hafta Sonu 30 Mayıs ve 31 Mayıs Tarihlerinde Hangi İllerde Sokağa Çıkmak Yasak Olacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine bu hafta sonunda uygulanacak sokağa çıkma yasağı konusunda bir genelge gönderildi. Bakanlık genelgesinde yasak süresince uyulacak olan kurallar il yetkililerine iletildi. Buna göre bu hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu hafta sonu hangi illerde sokağa çıkma yasağı uygulanacak?

İçişleri Bakanlığı bu gece 81 il valiliğine genelge göndererek bu hafta sonunda uygulanacak olan sokağa çıkma yasakları konusundaki kaideleri bildirdi. Bakanlık genelgesine göre aynı zamanda seyahat kısıtlaması bulunan 15 ilde 30 Mayıs ve 31 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.



Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmeye göre bu hafta sonu Ankara, Balıkesir, İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Konya, Kocaeli, Kayseri, Manisa, Sakarya, Van, Samsun ve Zonguldak'ta sokağa çıkmak yasak olacak.



MARKETLER VE BAKKALLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ DÜZENLENDİ



Sokağa çıkma yasağı uygulamasında uygulunacak olan kurallar ise İçişleri Bakanlığı tarafından belirlendi. Buna göre 29 Mayıs cuma günü sokağa çıkma yasağı uygulanacak olan illerde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar ve kuruyemişçiler saat 23:00'a kadar açık olabilecekler. 30 Mayıs cumartesi günü ise bu iş yerleri 10:00 ile 17:00 saatleri arasında açık olabilecekler. Ancak sadece eblere servis şeklinde satış yapabilecekler.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA FIRINLAR AÇIK OLACAK!



Sokağa çıkma yasaklarının uygulanacağı illerde 30 Mayıs ve 31 Mayıs tarihlerinde fırınlar ve tatlı üretimi yapılan iş yerleri açık olabilecekler. Özellikle ekmek satışı konusunda vatandaşların mağduriyet yaşamaları için fırınlar kendi araçlarıyla vatandaşlara ikametlerinde ekmek satışı yapabilecekler.



Öte yandan sokağa çıkma yasağının uygulandığı illerde yasak süresince lokanta ve restoranlar evlere servis şeklinde satış yapabilecekler.



İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre sokağa çıkma yasakları süresince uygulanacak genel kurallar daha önceki kurallarla aynı olacak.



emlak365.com