İçişleri Bakanlığı'nın POMEM Düzenlemesi Resmi Gazete'de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi!

POMEM sınavlarını kazandıktan sonra sağlık şartlarını yerine getiremedikleri için ilişiği kesilen öğrencilere yönelik yeni bir düzenleme yapıldı.
İçişleri Bakanlığı'nın POMEM Düzenlemesi Resmi Gazete'de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi!

POMEM sınavlarını kazandıktan sonra sağlık şartlarını yerine getiremedikleri için ilişiği kesilen öğrencilere yönelik yeni bir düzenleme yapıldı. İçişleri Bakanlığı'nın POMEM'e yönelik yaptığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İçişleri Bakanlığı POMEM öğrencilerinin yoğun şikayet konusu olan sağlık şartlarına yönelik yeni bir düzenleme yaptı.



POMEM DÜZENLEMESİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!



Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğegiren bu düzenlemeye göre POMEM ilişiği sağlık şartlarından dolayı kesilen adaylar 1 yıl içerisinde sağlık raporu alabilirlerse eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilecekler.



SAĞLIK SORUNU NEDENİYİ İLİŞİĞİ KESİNLENLERE YENİ FIRSAT!



Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) fiziki yeterlilik sınavı ile mülakat sınavından başarılı olup kayıt sırasında 'POMEM Öğrenci Adayı' olamaz kararı verilen öğrenciler için İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeye göre öğrencilerin ilişiklerinin kesildiği tarihten itibaren başlamak kaydıyla 1 yıl içerisinde ilişiklerinin kesilmesine neden olan hastalık branşlarındaki sağlık durumu düzelenlere yeni bir imkan verilecek.



Devlet hastaneleri, devlet eğitim araştırma hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerinden alınacak olan sağlık raporu ile POMEM'e başvuran adayların durumları Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı tarafından incelemeye alınacak. Şartları sağladığı bildirilen öğrenciler sağlık kurulu raporu almak üzere hastaneye sevk edilecekler. Bu sağlık kurul raporunda adayın polis olmasına dair bir sağlık engeli bulunmadığı belgelenirse ilgili aday POMEM eğitimine kaldığı yerden devam edebilecek.



İçişleri Bakanlığı'nın POMEM Düzenlemesi Resmi Gazete'de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi!



GEÇMİŞE DÖDÜK BİR İFADEYE YER VERİLMEDİ!



İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bu düzenlemede çok önemli bir ayrıntı yer alıyor. POMEM'den daha önce sağlık sorunları nedeniyle ilişiği kesilen adaylar bu imkandan faydalanamayacaklar. Yeni düzenleme bundan sonra ilişiği kesilen öğrencileri kapsayacak. Geçmişe dönük olarak düzenlemede herhangi bir ibareye yer verilmedi.



Emlak365.com