İğne Atılsa Yere Düşmeyecek Turistik Alanlar Sokağa Çıkma Yasağıyla Birlikte Bomboş Kaldı!

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağı tedbirleri turistik şehirlerde ilginç ve alışılmışın dışında görüntülere sahne oldu.
İğne Atılsa Yere Düşmeyecek Turistik Alanlar Sokağa Çıkma Yasağıyla Birlikte Bomboş Kaldı!

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağı tedbirleri turistik şehirlerde ilginç ve alışılmışın dışında görüntülere sahne oldu. Antalya ve Muğla gibi yoğun olan şehirlerde kimsenin sokakta olmaması son derece dikkat çekerken, güvenlik güçleri tarafından tüm önlemler alındı.

Koronavirüs salgınını kontrol altına almak için gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında üçüncü kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu sefer daha uzun süre yasak sonrasında ülkenin pek çok noktasında sessizlik hakimdi. Turizm sektörünün başlıca şehri olarak bilinen Antalya ve Muğla içinde hiç alışık olunmayan görüntüler ortaya çıktı.



Havaların ısınmasıyla birlikte büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapması beklenen bu şehirlerde şimdilerde yasakla birlikte büyük bir sessizlik hakim. Antalya ve Muğla’da meydanlarda, caddelerde ve sokaklarda kimse yok.



Bu tarihlerde Antalya her yıl dünyanın pek çok noktasından turist ağırlıyordu. Ancak 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından büyük turizm kentlerinde yerli halkında sokakta olmaması nedeniyle tarihin en boş görüntüleri kaydedildi.



Güvenlik Önlemleri Alındı



Antalya’nın ünlü plajlarından Konyaaltı plajında özellikle sıcak havada halkın büyük bir kalabalık oluşturduğu, tabiri caizse iğne atılsa yere düşmeyecek bir yoğunluğun oluştuğu biliniyordu. Ancak şimdilerde kaydedilen görüntülerde ise tüm meydan, park ve bahçelerde bomboş görüntüler çekildi.



Sokağa çıkma yasağının ihlal edilmesine karşın şehirlerin ünlü kavşak ve bölgelerinde polis ekipleri tarafından uygulamalar yapılıyor. Salgına karşı turistik şehirlerde de tüm güvenlik önlemleri alınmış durumda. Belediye tarafından sokak hayvanları beslemeleri devam ediyor. Yasaktan muaf olan çiftçiler ise tarlalarda ve seralarda çalışmaya devam ettiler.