İhtiyaç Sahiplerine Devlet Yakacak Yardımı Veriyor! Kömür Yardımı Başvurusu Nereye Ve Nasıl Yapılır?

Türkiye'de gittikçe yaklaşan kış ayları nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlar Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yakacak yardımı almanın yollarını öğrenmek istiyorlar.
İhtiyaç Sahiplerine Devlet Yakacak Yardımı Veriyor! Kömür Yardımı Başvurusu Nereye Ve Nasıl Yapılır?

Türkiye'de gittikçe yaklaşan kış ayları nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlar Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yakacak yardımı almanın yollarını öğrenmek istiyorlar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere her yıl kış ayları öncesinde yakacak yardımı adı altında kömür yardımı yapılıyor. Yakacak yardımı nereden alınır? Yakacak yardımı başvurusu nasıl yapılır? Devlet hane başı ne kadar yakacak yardımı yapmaktadır?

Türkiye'de kış aylarının yaklaşmasıyla beraber ekonomik olarak zor durumda bulunan vatandaşlar devletten yakacak yardımı almanın yollarını araştırmaya başladılar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak yakacak yardımı yapılıyor. Yakacak yardımı almanın yolları nelerdir? Yakacak yardımı almak için başvuru nasıl yapılır? Devlet ihtiyaç sahiplerine ne kadar yakacak yardımı yapmaktadır?



Kış aylarının yaklaşması ile beraber ihtiyaç sahibi aileler ısınma gereksinimlerini nasıl gidereceklerine dair kara kara düşünmeye başladılar. Kömür fiyatlarının dolar kuru nedeniyle ciddi oranda artması özellikle dar gelirli aileleri oldukça endişelendiriyor. Geçimlerini sağlamakta zorlanan bu aileler yakacak masraflarının altından kalkmak için alabilecekleri yardımları araştırıyorlar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın aile yardımları kaleminden ihtiyaç sahibi hanelere yakacak yardımı veriliyor.



YAKACAK YARDIMI İSTEYENE KÖMÜR YARDIMI VERİLİYOR



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan birimlerce ihtiyaç sahibi ailelerin başvurusuyla verilen kömür yardımına yakacak yardımı denir. Bu yardımdan yararlanabilmek için hane içindeki kişi başı gelir esas alınır. Bu gelir eğer 701 TL'nin üzerindeyse bu ailelere yakacak yardımı verilmez. Yakacak yardımı her yıl kış ayları öncesinde ihtiyaç sahiplerine verilir. Bu sosyal yardım nakdi yardım değildir. Başvuranlara kömür yardımı yapılır. Yakacak yardımının miktarını mütevelli heyeti belirler ve 500 kg kömürden az yardım yapılmaz.



İhtiyaç Sahiplerine Devlet Yakacak Yardımı Veriyor! Kömür Yardımı Başvurusu Nereye Ve Nasıl Yapılır?



YAKACAK YARDIMI İÇİN BAŞVURULAR NEREYE VE NASIL YAPILIR?



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yakacak yardımlarına başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl ve İlçe Müdürlüklerinde kabul edilmektedir. Ayrıca bu yakacak yardımları yine bakanlık bünyesinde dosyası bulunan ihtiyaç sahiplerine başvuru gerekmeksizin verilmektedir. Başvuru yapacak olan vatandaşlar kimliklerini ibraz ederek başvuruları şahsen ilgili birime verirler. Sosyal Dayanışma Ve Yardımlaşma Vakfı bu başvuruları değerlendirerek ihtiyaç sahipliği durumunu karara bağlar. Bu karar gereği yakacak yardımı almaya hak kazanan ailelerin hanelerine yardımlar kış aylarından önce ulaştırılır.



İhtiyaç Sahiplerine Devlet Yakacak Yardımı Veriyor! Kömür Yardımı Başvurusu Nereye Ve Nasıl Yapılır?



YAKACAK YARDIMI BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?



Yakacak yardımı almak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuru yapan vatandaşların en çok merak ettikleri husus bu başvuruların sonuçlarını nasıl öğrenebilecekleridir. Başvurular için e-devlet üzerinden sonuç takibi yapılabilir. Vatandaşlar TC kimlik numaraları ve kişiye özel şifreleri ile e-devlet hizmetine giriş yaparlar. Açılan ekranda Aile, Çalışme ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hizmetleri çıkacaktır. Burada sosyal yardım sorgulamaya giriş yapılır ve başvuru sonuçları öğrenilir.



Emlak365.com