İki Milletvekilinin CHP Yönetimine HDP Mektubu Yazdığı Ortaya Çıktı!

CHP'de parti içi muhalefet resmen harekete geçti. İki milletvekilinin CHP yönetimine HDP ile ilişkiler konusunda duydukları rahatsızlıkları ifade eden bir mektup yazdıkları ortaya çıktı.
İki Milletvekilinin CHP Yönetimine HDP Mektubu Yazdığı Ortaya Çıktı!

CHP'de parti içi muhalefet resmen harekete geçti. İki milletvekilinin CHP yönetimine HDP ile ilişkiler konusunda duydukları rahatsızlıkları ifade eden bir mektup yazdıkları ortaya çıktı.

CHP'de İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy'un CHP yönetimine HDP'ye dair rahatsızlıklarını ifade eden bir mektup yazdıkları ortaya çıktı. Her iki milletvekilinin de Muharrem ince ile hareket ettiği iddia edilmişti.



CHP içerisinde sular durulmuyor. Muharrem İnce'nin başı çektiği ayrılıkçı partililer CHP yönetimine açık açık kazan kaldırmaya başladılar. Muharrem İnce yeni bir parti kurarak CHP'den istifa edeceğini açıklamıştı. Bunun ikinci adımı ise Muharrem İnce ile hareket ettikleri söylenen milletvekillerinden geldi.



İKİ MİLLETVEKİLİ CHP YÖNETİMİNE HDP MEKTUBU YAZDI!



CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy tarafından 10 Aralık tarihinde CHP yönetimine bir mektup gönderildiği ortaya çıktı. Milletvekillerinin bu mektupta CHP'nin HDP ile olan ilişkisinden duydukları rahatsızlıkları dile getirdikleri belirtildi.



KÜRT VATANDAŞLARA ULAŞMAK İÇİN HDP'LİLERE İHTİYACIMIZ YOK!



Gündeme bomba gibi düşen mektupta CHP'li milletvekilleri, “Kürt kökenli vatandaşlarımızla başka bir yol yokmuş gibi terörle arasına mesafe koyamayan HDP'li siyasi elitler üzerinden gitmeyi asla kabul etmiyoruz. Bizim onların aracılığına ihtiyacımız yoktur. CHP'nin iktidar artığı yeni dostlara değil vatanın bütünlüğünü, ülkenin bağımsızlığını, uygar toplumu ve adil paylaşımı her şeyin üzerinde gören seçmenlere ihtiyacı vardır.” ifadelerini kullandılar.



CHP DİĞER PARTİLERİ BESLEYEN SİYASİ SEBİL DEĞİLDİR!



CHP'nin Millet İttifakı'ndaki konumuna da değinen milletvekilleri, “CHP'nin yüzde 35,40 oy oranına ulaşmadan ittifaklarla elde edeceği iktidar kısa süreli olacaktır. Bu nedenle CHP diğer partileri besleyen siyasi sebil tavrından vazgeçmelidir. Sürekli dostları önde çıkarmak CHP'nin kendi değerleri ile iktidara gelme şansının olmadığı algısını desteklemektedir.” şeklinde ifade ettiler.



Muharrem İnce ile beraber CHP'den istifa etmeleri beklenen milletvekilleri 10 Aralık'ta yazdıkları bu mektubu kamuoyu ile yeni paylaştılar. Ayrıca milletvekilleri CHP yönetiminin 10 AralıK'tan itibaren bu mektuba dair kendilerine herhangi bir cevap vermediğini ifade ettiler.



Emlak365.com