İkinci Dalganın İlk Tedbirleri! İstanbul Valisi Yerlikaya Alınan Kararları Açıkladı

Koronavirüs salgını kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamasında bazı ek tedbirler uygulanabileceği sinyallerini vermişti.
İkinci Dalganın İlk Tedbirleri! İstanbul Valisi Yerlikaya Alınan Kararları Açıkladı

Koronavirüs salgını kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamasında bazı ek tedbirler uygulanabileceği sinyallerini vermişti. Yapılan açıklamalar kapsamında İstanbul Valiliği bundan sonraki dönemde kamu kuruluşlarının hizmet vereceği saatlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Yerlikaya tarafından yapılan konuşmada, kademeli mesai saatleri belli oldu.

Koronavirüs salgınının ikinci dalgası tüm Türkiye'de hissediliyor. Vaka sayıları her geçen gün yükselirken hastanelerin doluluk oranı da artıyor. Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere tüm yetkililer salgına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.



İSTANBUL'DA YENİ ÖNLEMLER UYGULAMAYA GİRİYOR



Vaka sayılarında yaşanan artışların ardından çok sayıda şehir ek önlem almaya devam ediyor. İstanbul Valiliği'de kent geneli için bundan sonraki dönemde uygulanacak tedbirlere dair yeni kararları açıkladı.



İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yapmış olduğu konuşmasında bazı sınıflar içn eğitim öğretimin başlayacağını hatırlattı. İstanbul genelinde haftabaşından itibaren kademeli mesai saati uygulamanın başlayacağını da duyuran Vali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı.



"Kamudaki mesai saatlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Resmi ve özel olmak üzere ilkokul birinci sınıf öğrencilerimiz, okul öncesi ana sınıfı öğrencilerimiz, ayrıca özel eğitim okullarımızın da ana sınıfı ve birinci sınıfındaki öğrencilerimiz; 21 Eylül Pazartesi günü sabah 09.00’da ders başı yapacaklar. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08.00 ve 16.30’da, sağlık teşkilatımız saat 08.30 ve 16.30’da; diğer tüm kamu kuruluşlarımız 09.00 ve 16.30’da mesaiye başlayacaklar."



Vali yerlikaya konuşmasının sonunda ayrıca İstanbulluların koronavirüs salgınından korunması amacıyla yapılan tüm toplantılarda kademeli mesaiye geçişin öneminin vurgulandığını söyledi. Vali Yerlikaya konuşmasında ayrıca yapılan tüm toplantılarda uzlaşı sağlandığını da açıkladı.



Emlak365.com