İlk Tweet Açık Arttırmada 2,5 Milyon Dolara Satıldı

Twitter CEO’su olan Jack Dorsey, 2006 yılında kendi kullandığı hesabı üzerinden yaptığı tweeti satışa çıkardı.
İlk Tweet Açık Arttırmada 2,5 Milyon Dolara Satıldı

Twitter CEO’su olan Jack Dorsey, 2006 yılında kendi kullandığı hesabı üzerinden yaptığı tweeti satışa çıkardı. Sosyal medya üzerinden takip ettiği satışı dijital para birimi üzerinden açık arttırma yoluyla yapan Dorsey’in ilk tweeti satışa çıktığı gün Valuables BY Cent üzerinden 2,5 milyon dolar değerinden satıldı. Açık arttırmanın başlaması üzerine yüz binlere dayanan teklifler gelmeye başladı. Yüksek fiyat teklif edenler arasında karmaşa yaşanırken tweet için verilen son teklif 2,5 milyon oldu. Tweet alıcının kim olduğu büyük merak uyandırmasına rağmen hemen açıklanmadı.

Tweet Rekabete Neden Oldu

Valuables BY Cent üzerinden satışa çıkarılan ilk tweet yüksek teklif veren kullanıcılar arasında rekabete neden oldu. Tweet için verilen en yüksek fiyat olan 2,5 milyon dolar sonrası tweetin satılması ile kimin aldığı merak konusu olmuştu. Tweet alıcısının paylaşılması ise daha büyük bir merak odağının temelini oluşturdu. Alıcısı merak edilirken açık arttırma ile satılan tweet bugüne kadar satılan en pahalı tweet olarak tarihe geçti. Satışın ardından tweetin meta verileri ve dijital imzalı sertifikası da alıcıya ulaşacak.

Tweet Sina Estavi Tarafından Alındı

Yapılan açıklama ile Jack Dorsey’in 15 yıl önce paylaştığı ilk tweeti 2,5 milyon dolar karşılığında alan kişinin kripto para alım ve satım platformu Cryptoland’in ve Malezya merkezli Bridge Oracle’ın CEO’su Sina Estavi olduğu ortaya çıktı. İlk tweeti almasıyla gündeme gelen ve ilgi odağı haline düşen Sina Estavi kullanıcıların dikkatini çekti. Kendi kullandığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda Türkçe tweetleri dikkat çeken Estavi, kullanıcıların sorularını yanıtsız bırakmadı. İlgi odağı haline gelen Estavi’ye bir twitter kullanıcı tarafından "Türkçe’yi nasıl söktün?" sorusu gelince Estavi, soruyu “Aslen Türküm” diyerek cevapladı.