İller Arası Seyahat Yasağı Kararı Alındı Mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıkladığı Covid-19 Yasakları

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında Covid-19 salgınına ilişkin uygulanacak yeni tedbirleri açıkladı.
İller Arası Seyahat Yasağı Kararı Alındı Mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıkladığı Covid-19 Yasakları

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında Covid-19 salgınına ilişkin uygulanacak yeni tedbirleri açıkladı. Peki Aralık ayı başı itibariyle şehirlerarası seyahat yasağı uygulanacak mı? Şehirlerarası seyahat yasaklandı mı? İşte tüm detaylar,

Koronavirüs salgını Türkiye'de yeni bir süreç içerisinde girdi. Henüz kesin tedavisi olmayan salgında vaka sayıları korkutan seviyelere ulaştı.



Vaka sayılarının bu kadar yüksek oranda artmasının ardından ise Bilim Kurulu salgının önlenmesi adına somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Bu çerçevede ilk önce haftasonu sokağa çıkma yasağı kararı alındı.Ardından bu yasaklar genişletildi.



COVİD-19 İLE MÜCADELEDE YENİ DÖNEM



Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yapmış olduğu konuşmasının ilk başlığı salgın ile mücadele oldu. Yeni kararlar alındığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yasakların ilkinin sokağa çıkma yasağı olduğunu söyledi. Bu kapsamda haftaiçi günlerde vatandaşların 21.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkmaları yasaklandı. Haftasonu ise sokağa çıkma yasağı Cuma akşam 21.00'den Pazar 05.00'e kadar olacak.



Sokağa çıkma yasağının yanında ayrıca anaokullarının eğitimlerine ara vermesi, işletmelerin çalışma sistemlerinde değişiklik gibi konulardada da yeni yasaklar uygulanacak. Bu yasakların ne zamana kadar süreceği belli açıklanmazken vaka sayılarında ki artışların devam etmesi durumunda yasakların kapsamlarının genişleyebileceği ifade ediliyor.



Seyahat Yasağı Var Mı?



Koronavirüs ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen yasaklar içerisinde şehirlerarası seyahat yasağının olup olmadığı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tedbirler arasında şehirlerarası yasak konusunda bir karar bulunmuyor.



Emlak365.com