İmamoğlu Toplu Taşıma Yasaklarını Açıkladı! 65 Yaş Üstü, 20 Yaş Altı, Yoğun Saat Kararları

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu toplu taşıma yasaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısının ardından toplu taşımada düzenlemeye gidildiğini bildiren İmamoğlu yeni sistemi duyurdu.
İmamoğlu Toplu Taşıma Yasaklarını Açıkladı! 65 Yaş Üstü, 20 Yaş Altı, Yoğun Saat Kararları

Ramazan ayı koronavirüs ile mücadele sürecinde en önemli eşiklerden biri olarak görülüyor. Vaka oranlarının azalması için ek tedbirlerin getirildiği bu dönemde başta sokağa çıkma olmak üzere çok sayıda kısıtlama uygulanacağı ilan edildi.

İBB'DEN TOPLU TAŞIMA KARARI

Yeni yasaklara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yasaklara dair konuşmasında, sokağa çıkma yasaklarının tamamen değiştiğini ifade etti. Ramazan öncesinde akşam saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma yasağı ramazan ayının ilk iki haftasında 19.00 olarak uygulanacak.

Sokağa çıkma yasağının ardından ise diğer önlemler şehirlerarası seyahat yasaklarının getirilmesi, yüz yüze eğitiminin 8 ve 12. sınıflar hariç durdurulması ve uzaktan eğitime geçilmesi, tüm organizasyonların iptal edilmesi ve toplu taşıma kullanımı oldu.

Ekrem İmamoğlu Kararları Açıkladı

Toplu taşımaya dair yeni düzenlemelerin getirilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni dönem kurallarını açıkladı.

İBB Başkanı sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımında "stanbullu hemşehrilerimizin dikkatine Cumhurbaşkanlığınca alınan yeni pandemi kısıtlamaları göz önünde bulundurularak, İBB tarafından İstanbul’da toplu ulaşımla ilgili yeni düzenlemeler yapılmıştır." dedi.

O Düzenlemeler

* İBB olarak toplu taşımada yarından (14 Nisan) itibariyla "yoğun saat" uygulamasına geçilecektir.

* Tüm toplu taşıma sistemleri sokağa çıkma yasağının 3 saat öncesinden itibaren (16.00 - 19.00 arası) tüm kapasite hizmet verecektir.

* 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın İstanbul kartları Cumhurbaşkanlığı kararı gereği ulaşıma kapatılacaktır.

Yeni dönem kısıtlamaları 14 Nisan itibaren uygulanmaya başlayacak.