İngiltere'den Dünyayı Şok Eden Son Dakika Açıklaması! Mutant Virüs Mutasyona Uğradı

Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele etmeye devam ederken İngiltere mutasyona uğrayan Covid 19 virüsü nedeni ile büyük bir yıkım ile karşı karşıya kalmıştı.
İngiltere'den Dünyayı Şok Eden Son Dakika Açıklaması! Mutant Virüs Mutasyona Uğradı

Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele etmeye devam ederken İngiltere mutasyona uğrayan Covid 19 virüsü nedeni ile büyük bir yıkım ile karşı karşıya kalmıştı. Türkiye'de 17 ilde görülen mutant virüs hakkında İngiltere'den tüm dünyada şok etkisi yaratan yeni bir son dakika açıklaması daha geldi. Mutant virüs yeniden mutasyona uğradı.

İlk olarak Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı bir anda esir alarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen koronavirüs salgını ile mücadele tüm hızı ile devam ediyor. Gelen aşı müjdesi ile sevinen insanlık ne yazık ki koronavirüs mutasyon haberleri ile karamsarlığa kapılırken dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan İngiltere'de alınan tüm sert tedbirlere rağmen salgın büyük bir hızla yayılmaya devam ediyor.



İngiltere'den gelen ilk haberde Covid 19 virüsünün mutasyona uğradığı, yeni mutant virüsün çok daha hızlı yayıldığı açıklanmıştı. İngiltere'de yeni mutant virüs nedeni ile vaka sayısında rekor artış yaşanmış, ülke genelinde yeni kısıtlama kararları ile çok sert önlemler alınmak zorunda kalmıştı. İngiltere'de tespit edilen mutant virüs ülkemizde de görülmeye başlarken ne yazık ki İngiltere'den dünyayı şok eden yeni bir açıklama daha geldi. Mutant virüs bir kere daha mutasyona uğradı!



İNGİLTERE'DE KORONAVİRÜS VARYANTI YENİ DEĞİŞİKLİKLERE UĞRADI!



İngiliz bilim adamları tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Kent bölgesinde görülen ve buradan tüm ülke geneline büyük bir hızla yayılan koronavirüs varyantının yeni değişikliklere uğradığı, yeni mutasyonun endişe verici olduğu duyuruldu. Toplanan bazı örneklerde Brezilya ve Güney Afrika'da görülen E484K mutasyonu tespit edilirken yapılan açıklamalar dünyada endişe yarattı.



Açıklamanın duyurulmasının ardından akıllara gelen ilk soru koronavirüs aşısının etkinliği oldu. Uzmanlar tarafından yapılan ilk değerlendirmede İngiltere'de yapılan aşıların halen etkin olacağı konusunda değerlendirme bulundu. Konu hakkında açıklamada bulunan Leicester Üniversitesi'nden virüs uzmanı Dr. Julian Tang virüsün yayılım hızının artması halinde mutasyona uğrama riskinin de yükseldiğine dikkat çekerek karantina önlemlerine mutlaka uyulması gerektiğini belirterek "Aksi halde virüs sadece yayılmaya devam etmez evrim de geçirir. Virüsün yayılması, yeni ortaya çıkan varyantlar için bir erime potası olur" uyarısında bulundu.



Moderna aşısı için yapılan ilk araştırmada mutasyona karşı da etkin olduğu belirlenirken İngiltere'de koronavirüs salgını nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı 106 bini geçti.



Emlak365.com