İnsanlığa 200 Yıllık Ömür Biçildi

İnsanlığın ne kadar ömrü kaldığı ve dünyanın ne zaman yok olacağı ile ilgili konular bilim adamlarının üzerinde çok durduğu konular arasında
İnsanlığa 200 Yıllık Ömür Biçildi

İnsanlığın ne kadar ömrü kaldığı ve dünyanın ne zaman yok olacağı ile ilgili konular bilim adamlarının üzerinde çok durduğu konular arasında

İnsanlığın ne kadar ömrü kaldığı ve dünyanın ne zaman yok olacağı ile ilgili konular bilim adamlarının üzerinde çok durduğu konular arasında yer alıyor. Ünlü fizikçi Stephen Hawking, dünyanın geleceği ile ilgili yaptığı açıklamalarla insanları şok etmeye ve tehlikeli noktalara vurgu yapmaya devam ediyor. Ünlü fizikçi yaptığı son açıklamalardan birinde insanlığın 200 yıl sonra dünya üzerinde yaşanabilecek bir yer kalmayacağını ifade etti. Hawking’e göre yaklaşık 200-500 yıl içerisinde kendimize yeni bir yuva, diğer bir deyiş ile yeni bir gezegen bulmamız gerekebilir.

İnsanlığa 200 Yıllık Ömür Biçildi



Stephen Hawking’in Favori Yerleri





Ünlü fizikçinin belgesellerinden biri olan “Stephen Hawking’in Favori Yerleri” belgeseli, dünyanın geleceği ile ilgili fizikçinin görüşlerine de yer veriyor. Belgeselin ikinci kısmında, küresel ısınmanın yaratabileceği kötü sona vurgu yapan Hawking, durumun ilerlemesi durumunda Dünya’nın yaşanılmayacak bir noktaya geleceğini söylüyor.

Küresel ısınmaya neden olan sera etkisi, karbondioksit gibi insanlar ve sanayi tarafından üretilen gazların atmosferde bir tabaka oluşturmasına verilen addır. Oluşan bu tabaka, dünyaya gelen güneş ışınlarının yeryüzünden yansıyarak tekrar uzaya dönmesini engelliyor. Hapsedilen bu ışınlar, sıcaklıkların mevsim normallerinden çok daha fazla olmasına, buzulların erimesine, tatlı ve tuzlu su kaynaklarının kurumasına, bitkilerin zarar görmesine neden oluyor. Hawking, sera etkisini durdurmak için etkili bir çözüm geliştirilmediği sürece Dünya’nın sonunun Venüs gezegenine benzeyeceğini söylüyor.

Küresel ısınma ile ilgili bu kadar kötümser olmayan bilim adamları da mevcut. Durumun o kadar da kötü olmadığını, iklim değişikliğinin gerçekleşmediğini iddia eden görüşler de ortaya atılıyor. Hawking, iklim değişikliğinin olmadığını söyleyen birinin Venüs’e gitmesi gerektiğinin ve isterlerse yolculuk masraflarını da kendisi ödeyeceğini söyleyerek durumun ne kadar ciddi olduğunu anlatmaya çalışıyor.

İnsanlığa 200 Yıllık Ömür Biçildi



NASA Verileri Korkutuyor





NASA’dan da elde edilen bilgilere göre Venüs gezegeni yaklaşık 4 buçuk milyar yıl önce Dünya’ya çok benziyordu. Üzerinde su ve bitkilerin bulunduğu gezegen, yaşamın oluşması için yeterli koşullara sahipti. Venüs üzerinde yaşam formlarının olup olmadığına dair araştırmalar sürüyor. Venüs’ün güneşe yakınlığı ve olası diğer faktörler nedeniyle yaşanan aşırı ısınma, gezegen üzerindeki suyun buharlaşmasına neden oldu. Nihayetinde Venüs, günümüzdeki haline döndü. Sera etkisi nedeniyle Venüs yüzeyindeki sıcaklık 462 santigrat dereceye yükseldi. Stephen Hawking, Dünya’nın yaşının da 4,5 milyar yıl olduğunu vurgulayarak, Venüs ile oldukça benzer yanlarımızın olduğunu ifade etti. Gerekli önlemler alınmazsa, insanlık kendilerine yaşamak için yeni bir gezegen bulmak zorunda kalabilir.