İş Arayanlar Şubat'ta İŞKUR'da Binlerce İlan Yayımlandı! Emlak, İnşaat ve Diğer Meslekler

Pandemi sürecinin etkisiyle çok sayıda vatandaş işinden olmuş durumda. İşsiz durumda olan ve iş araya vatandaşlar için ilk adres Türkiye İş Kurumu.
İş Arayanlar Şubat'ta İŞKUR'da Binlerce İlan Yayımlandı! Emlak, İnşaat ve Diğer Meslekler

Pandemi sürecinin etkisiyle çok sayıda vatandaş işinden olmuş durumda. İşsiz durumda olan ve iş araya vatandaşlar için ilk adres Türkiye İş Kurumu. Ülke geneli her şehir için çok sayıda kadroda personel ve işçi alım ilanlarının yayımlandığı İŞKUR'da Şubat 2021 dönemi duyuruları yayımlandı.

Firmalar İŞKUR üzerinden yayımladıkları iş ilanları ile kadrolarında eksik pozisyonda bulunan kadrolara işçi alımı yapacaklarını bildirdiler. Emlak365 olarak bizlerde firmaların yayımladığı iş ilanları arasında yer alan emlak sektörü, inşaat sektörü duyurularını derledik.

İŞKUR İŞ İLANLARI - EMLAK İNŞAAT VE DİĞER SEKTÖRLER İÇİN DUYURULAR

Şubat ayının ortası itibariyle İŞKUR'da yayımlanan ve başvuru süreci devam eden iş ilanı sayısı 46 bin ile 47 bin arasında değişiyor. Gün içerisinde yeni yayımlanan duyurular ile başvuru tarihi dolan yada personel ihtiyacını karşılayan firmaların kaldırdığı ilanlar ile güncel rakam sürekli değişiyor. Kurumun sitesi yer alan ortalama 46 bin iş ilanında en fazla alım ilanı Beden İşçisi kadrosu için yayımlanıyor. Beden işçisi kadrosu vasıfsız personel arayan firmalar tarafından çeşitli alanlarda görevlendirmek üzere yayımladıkları duyurulardan oluşuyor. Beden işçisi alımları genellikle en az okur yazar düzeyinden olup firmalarda adaylardan mesleki özellikler talep etmezler. İŞKUR üzerinden yayımlanan bu duyurularda yer alan diğer kadro ve kontenjanlar şu şekilde;

KADRO VE KONTENJANLAR

İŞKUR aracılığıyla iş ilanı yayımlayan firmaların en çok personel alımı yapacağını ilan ettiği meslekler ve bu meslekler için güncel ilan sayıları.

Beden İşçisi (Genel) 6927

Makineci (Dikiş) 1186

Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı 1147

Satış Danışmanı / Uzmanı 893

Ön Muhasebeci 878

Temizlik Görevlisi 841

Konfeksiyon İşçisi 693

Dokuma Konfeksiyon Makineci 620

Elektrikçi (Genel) 567

CNC Torna Tezgahı Operatörü 520

Şoför-Yük Taşıma 508

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 453

Bisküvi İmalat İşçisi 450

Kasiyer 402

Bu kadroların dışında ayrıca Forklift Operatörü, Diğer İmalat Ve İlgili İşçiler (Elle), Güvenlik Görevlis, Büro Memuru (Genel), Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik), Reyon Görevlisi, Makine Mühendisi, Ambar/Depo Görevlisi, Mekanik Bakım Onarımcısı, Kalite Kontrolcü pozisyonları için de 200'den fazla iş ilanı bulunuyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu personel alım ilanları için başvuruda bulunacak adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu üzerinden elektronik yapabilecekler. Elektronik başvuru için İŞKUR sistemine üye olacak vatandaşlar üyelikleri ile sisteme giriş yapacaklar, ardından kadrolara göre yada şehre göre iş ilanlarını arayacaklar. Kendisine uygun iş ilanı bulan adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden iletecekler. Bazı firmalar iş ilanı için yayımladıkları duyurularında iletişim numarası vermekteler. Başvurular şahsen yapılmak istenirse ilgili iletişim adresinden randevu alınabilir.