İŞKUR Üzerinden En Az 3.500 TL Maaşla Yüzlerce Güvenlik Görevlisi Aranıyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yeni iş ilanları yayınlandı. İŞKUR üzerinden çok sayıda güvenlik görevlisi arandığı bildirildi. İŞKUR güvenlik görevlisi iş başvurusu şartları nelerdir?
İŞKUR Üzerinden En Az 3.500 TL Maaşla Yüzlerce Güvenlik Görevlisi Aranıyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yeni iş ilanları yayınlandı. İŞKUR üzerinden çok sayıda güvenlik görevlisi arandığı bildirildi. İŞKUR güvenlik görevlisi iş başvurusu şartları nelerdir?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yayınlanan iş ilanları güncellendi. Yeni iş işlanlarına göre işverenler İŞKUR aracılığı ile çok sayıda güvenlik görevlisi arıyorlar. Peki kimler güvenlik görevlisi olabilir?



Türkiye'de özel sektörde faaliyet gösteren işverenler ile iş arayanlar arasındaki köptüyü İŞKUR kuruyor. İşverenler İŞKUR'a başvuruda bulunarak personel ihtiyaçlarını bildiriyorlar. İŞKUR da kayıtlı iş arayanlar ile işverenleri buluşturuyor. Bu şekilde iş arayanlarla işverenler arasındaki bağlantı kuruluyor.



İŞKUR üzerinden yayınlanan iş ilanları incelendiğinde en çok aranılan mesleğin güvenlik görevlileri olduğu görüldü. Çok sayıda işveren güvenlik görevlisi personeli ihtiyaçlarını İŞKUR üzerinden karşılıyorlar. İŞKUR üzerinden yapılan başvurularla işverenler işe alacakları personelleri belirliyorlar. Peki kimler güvenlik görevlisi olmak için başvuruda bulunabilir?



BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?



-18 yaşını tamamlamış olmak



-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak



-İŞKUR'a iş arayan kimliği ile kayıtlı olmak



-Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malüllük aylığı alıyor olmamak



-Görevini yapmaya engel teşkil edecek fiziki ve ruhsal bir sağlık problemi olmamak



-Silahlı veya silahsız güvenlik görevlisi sertifikasına sahip olmak (İş ilanı detayına göre bu şart değişiyor)



-24 saat esasıyla çalışmayı kabul etmek



-En az ilköğretim mezunu olmak



BAŞVURU NASIL YAPILIR?



İŞKUR üzerinden iş başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar bunu İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerinde yapabildikleri gibi elektronik ortamda da yapabiliyorlar. Elektronik ortamda iş başvurusu yapmak isteyen adaylar İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanların detay sayfalarına girerler. Ardından ise ilanın en alt kısmında bulunan “BAŞVUR” butonu tıklanarak iş başvurusu yapılır. Bu işlemin tamamlanmasıyla iş başvurusu işlemi sona erer. Ardından gerekli yönlendirme yapılarak işe uygun görülen adaylar işveren temsilcisi ile görüşmeye çağırılırlar. Bu görüşme sonrasında da işe alım hakkında karar verilir.



GÜVENLİK GÖREVLİLERİ NE KADAR MAAŞ ALIRLAR?



Güvenlik görevlilerinin ne kadar maaş aldıkları merak edilen konuların başında geliyor. Bu maaş miktarı özel sektör olduğu için çalışılan kuruma göre değişiyor. Ancak ortalama olarak İŞKUR üzerinden işe yerleştirilen güvenlik görevlilerinin 3.500 TL ortalama maaş aldıkları bildirildi. Bu maaş miktarı çalışılan kurumun kurumsallığına göre değişmektedir.



Emlak365.com